Amorphis – Silent Waters

Playlist:

01. Weaving The IncantationAmorphis - Silent Waters
02. A Servant
03. Silent Waters
04. Towards And Against
05. I Of Crimson Blood
06. Her Alone
07. Enigma
08. Shaman
09. The White Swan
10. Black River
11. Sign – Bonus Track

In luna august 2007 finlandezii revin cu un nou album intitulat „Silent Waters” al doilea cu solistul vocal Tomi Joutsen. Sunt continuate ideile de pe „Eclipse” o intoarcere la sonoritatile de la mijlocul anilor 90 chiar daca vremurile unor „Tales From The Thousand Lakes” sau „Karelian Isthmus” au apus demult. Totusi aceste ultime 2 produse aduc destul de mult cu „Elegy” ceea ce nu e deloc rau.

Din punctul de vedere al liricii versurile sunt,se putea altfel, bazate pe poemul finlandez Kalevala mai precis pe tentativa lui Lemminkäinen de a vana lebada neagra din Tuonela.

Muzical vorbind albumul abunda de pasaje melodioase cu voce „clean” punctate, mai rar cei drept, de pasaje de „growl” sau mai degraba „semi-growl” daca pot spune asa. Instrumental vorbind tot cam la fel, avem in general structuri melodioase ritmate pe alocuri, dar si ceva mai agresive pe alocuri. Stilistic vorbind avem un produs greu de incadrat undeva anume poate undeva unde se intersecteaza metalul traditional cu folclorul finlandez, punctat pe alocuri de secvente ce aduc aminte de vechiul doom-death. Punctul de atractie al discului consta in melodicitatea temperata a pieselor dublate de pasaje vocale extrem de „catchy”. Una peste alta avem un produs extrem de reusit al finlandezilor, unul dintre albumele anului 2007.

Piese de rezistenta: Silent Waters, Shaman si Black River.

„The queen of north told of the way
The road to river black
Impossible and incomplete
The path of no return”

Amorphis – Shaman

Reclame

5 răspunsuri to “Amorphis – Silent Waters”

 1. Whisperer Says:

  singurul album de la amorphis pe care il ascult cap-coada si caruia n-am ce sa-i reprosez. „weaving the incantation” e un inceput dement,aduce oarecum a opeth,silent waters e oleaca mai melodica,clape „catchy”,si am auzit ca face furori live,dar surpriza cea mai mare e ca la final avem chiar 2 piese de rezistenta,adica „white swan” si „black river”. desi nu mai ascult metal (ma refer la metalul tipic),albumul asta,alaturi de cele de la Opeth,Agalloch si „Souvenirs d’un autre monde” de la Alcest sunt productiile pe care nu le voi uita prea curand.

 2. Piesele Amorphis in general sunt foarte potrivite pentru reprezentatii live. Din pacate i-am ratat de fiecare data :(. Alcest?!? Habar nu aveam de existenta lor.

 3. Whisperer Says:

  Alcest era un tip care se ocupa cu black metalul, cica. nu stiu exact,pentru ca nu i-am ascultat decat albumele recente,iar Souvenirs e ceva metal combinat cu elemente de post-rock si chiar shoegaze. foarte atmosferic,dar nu la modul plictisitor. daca iti plac albumele recente de la Ulver (hmm,nu de acolo ai si numele de blog? :P),atunci poate ca iti plac formatiile astea care se „reinventeaza”. mie mi se pare ca suna superb oricum.

 4. Numele de la blog nu e legat neaparat de interpretul Garm mai degraba cu personajul mitologic. E un pseudonim pe care il folosesc de foarte multi ani pe diverse forumuri…Cat despre muzician…preferam mai degraba Arcturus :).

 5. Whisperer Says:

  aa,da. uitasem . da,si Arcturus,wow. arcturus ar trebui pus in discoteci :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: