Cecil B.DeMented


John Waters continua si in anul 2000 lupta impotriva mainstreamului cinematografic prin intermediul unei comedii ceva mai cuminti de data aceasta. In centrul povestii il gasim pe Cecil (un alter-ego al lui Waters jucat de Stephen Dorff) un regizor nonconformist care are viziunea unui film cu adevarat artistic, viziune pentru care are insa nevoie de o actrita celebra (se remarca aici antiteza cu Divine care joaca in multe din productiile lui Waters din anii 70). Pentru a-si indeplini visul el o rapeste pe Honey Whitlock (Melanie Griffith) si o obliga sa joace in filmul sau.

Subiectul filmului regizat de Cecil este axat pe lupta unei familii de cinefili contra productiilor de tip Hollywood, iar pe langa Honey in el mai joaca o fosta actrita de filme porno si un actor drogat. Intreaga echipa de filmare este alcatuita din personaje care mai de care mai colorate ce lucreaza sub deviza „Death to mainstream cinema”. Mainstreamul este sabotat in toate cliseele lui: acordari de premii, strangeri de fonduri sau lansari fastuoase. Oriunde in Baltimore se intampla ceva de genul acesta apar Cecil si echipa lui de haiduci ai cinematografiei pentru a filma o noua scena. Coloana sonora axata pe un punk usurel si desele referiri la monstri sacri ai cinematografiei constituie un alt punct de atractie.

O mentiune aparte ar fi si pentru sectiunea premii oficiale. O singura nominalizare si aceea la Razzie Award (zmeura) pentru Melanie Griffith, considerata cea mai slaba actrita. Mai ca sugereaza o miscare inteligenta de marketing. Ce alt premiu ar fi fost mai potrivit oare pentru o astfel de productie?

„Demented Forever!”
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: