The Black Donnellys – Season 1

„Family above all”

„The Black Donnellys” este o miniserie de 13 episoade realizata pentru NBC de relizatorii unor productii ca Million Dollar Baby sau Crash. In mijlocul actiunii se afla cei patru frati Donnelly nascuti si crescuti in unul dintre cartierele din New York, ale caror destine se intersecteaza cu actiunile crimei organizate din zona.

Cei 4 frati, fii unui fost lider sindical al muncitorilor irlandezi, ajung in mijlocul intrigilor dintre mafia irlandeza condusa de Dokey Farrell si italienii lui Nicky Cotterro. Ceea ce fascineaza inca de la inceput este alegerea unui narator in persoana lui Joey Ice Cream, ceea ce da intregii povesti un aer de legenda urbana. In afara de Joey din gasca mai face parte si Jenny pe care mai multi dintre frati au iubit-o inca din copilarie.

Cu exceptia lui Jimmy, fratele cel mare, toti ceilalti sunt departe de tipul clasic de gangster fapt insa ce nu ii fereste de fel si fel de probleme. Personajul central este Tommy, al doilea in ordinea varstei, dar de departe cel mai matur si inteligent dintre toti. El este tratat ca atare fiind privit ca adevaratul cap al familiei fapt ce creeaza o disputa mai mult sau mai putin tacita cu Jimmy.

Printre punctele forte ale serialului se numara distributia, alcatuita in general cu actori experimentati in ciuda varstei destul de fragede, dar si coloana sonora. Aproape fiecare episod este punctat de mai multe melodii care se integreaza perfectin atmosfera. In ciuda tematicii destul de grave avem parte si de personaje mai colorate, de replici amuzante dar si de momente extrem de serioase. Pe parcursul unui episod privitorul incearca mai multe sentimente de la tristete, simpatie, furie pana la momente extrem de amuzante fapt ce nu te lasa sa te plictisesti.

Una peste alta o serie de exceptie care ar merita in mod sigur o continuare, sa speram ca cei de la NBC nu se vor opri doar la aceste 13 episoade.

„Wherever you go may the luck of the irishman go with you”
Anunțuri

2 răspunsuri to “The Black Donnellys – Season 1”

  1. dupa descriere cred ca e cazul sa fac si eu rost de cele 13 episoade … keep up the good work! 😉

  2. WTF, de ce m-as uita la INCA o mizerie americana despre cum e in the ‘hood? s-au faut o carutza, cu aceeasi tema. Definitelly a non-look. Try Again.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: