Straight to hell

Un grup de 4 gangsteri (3 barbati si o femeie) jefuiesc o banca. In goana dupa libertate ajung in iad. Cam asa s-ar rezuma in cateve cuvinte scenariul acestui western, asta daca ar fi sa incadram aceasta productie in categoria western. Practic este mai mult decat atat este o comedie western, o satira la adresa cliseelor standard din majoritatea productiilor hollywoodiene (vezi scena cu dusul..mortala de altfel).
Iadul lui Cox nu are nimic din iadul religios…poate doar caldura. Iadul in aceasta viziune este un orasel mexican undeva la dracu in praznic plin de gangsteri si prostituate. Cei 4 jefuitori de banci sunt la randul lor departe de jefuitorii clasici. Ei reusesc cu usurinta sa piarda jumatate din banii furati inainte sa se urce in masina. Nici locatarii iadului lui Cox nu sunt cu nimic mai breji avem o banda de bautori de cafea, un vanzator de carnati cretin, un altul ramolit si incornorat ce se crede Rambo. Cu astfel de personaje totul se transforma rapid intr-o comedie plina de discutii care mai de care mai aberante dar extrem de funny.

Din punct de vedere al actorilor avem o distributie extrem de interesanta. Sy Richardson este personajul principal si pare a fi una din principalele surse de inspiratie a lui Tarantino pentru personajul lui Samuel L Jackson din Pulp Ficition. Joe Strummer solistul trupei punk cult The Clash (autorii hitului – Should I Stay Or Should I Go) este intr-un alt rol principal iar rolul principal feminin este atribuit lui Courtney Love – asta inainte sa devina celebra ca solista a trupei Hole sau nevasta a lui Kurt Cobain. In roluri secundare ii gasim pe Dennis Hopper, Grace Jones precum si intreaga trupa The Pogues (banda bautorilor de cafea).

Incercand o concluzie „Straight To Hell” este un must pentru orice cinefil care se respecta. A fost cu mult inainte de Tarantino, Rodriguez si altii asemenea…care au tras numeroase idei din aceasta micuta bijuterie ignorata sau desfiintata de criticii anilor 80.

Ca o micuta incheiere in finalul filmului multumesc „tuturor barurilor din sudul Spaniei…sunt prea multe pentru a fi enumerate”.

Anunțuri

Un răspuns to “Straight to hell”

  1. […] ce prima cursa este prea scurta si asa mai departe. Poate Quentin artrebui sa se mai uite o data la Straight To Hell. Prietenii stiu de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: