Astérix aux jeux olympiques

Simpaticii gali revin in 2008 cu o noua provocare: jocurile olimpice. Beneficiind de o distributie remarcabila intre care trebuiesc amintiti monstrii sacri ai ecranului ca Alain Delon si Gerard Depardieu dar, in roluri secundare cei drept, apar si fotomodelul Adriana Karambeu, luptatorul K1 Jerome Le Banner, pilotul de formula 1 Michael Schumacher, baschetbalistul Tony Parker, fotbalistul Zinedine Zidane ultimii doi autoparodiindu-se in secventele finale ale filmului. Toate aceste aparitii speciale dau un farmec si o greutate aparte productiei semnate de regizorii Thomas Langmann si Frederic Forestier.

Din punct de vedere al universului in care este plasata actiunea nu cred ca sunt asa multe de spus. Majoritatea personajelor ne-au insotit inca din copilarie, iar aventurile lor sunt arhicunoscute. Ceea ce apreciez la aceasta serie este calitatea umorului. Spre deosebire de cinematografia americana care preia obsedant aceleasi teme aici avem parte si de un alt gen de glume. Un alt merit al filmului este dat, ca de altfel in orice film de epoca respectabil, de bogatia decorurilor, de numarul mare de personaje, figuranti si costume. Toate acestea au fost posibile datorita unui buget considerabil in valoare de 78 milioane de euro, se pare cel mai mare buget al unui film francez.

Scenariul, desi bazat pe un comic-book din 1968, a fost un picut adus la zi cu o parte din temele moderne. Dopajul, atentatele cu bomba, seria Star Wars, precum si fel si fel de gadget-uri ce aduc cu seria James Bond. Inventatorul malefic ce il ajuta pe Brutus ar putea fi vazut ca o varianta intunecata a lui „Q”. Povestea, simpluta cei drept, se invarte in jurul incercarii lui Alafolix de a cuceri inima printesei Irina. Alafolix nu este singurul pretendent la mana printesei, el fiind concurat si de Brutus fiul atotputernicului Cezar. Brutus incearca in plus sa devina imparatul Romei organizand fel si fel de tentative de asasinat care mai de care mai haioase. El este de altfel principalul personaj al filmului in jurul lui invartindu-se intreaga poveste. Poate ca ar fi fost mai indicata o denumire „Brutus la jocurile olimpice” :D.

Chiar daca puristii genului considera ca „Asterix si Obelix” isi arata adevarata valoare doar in benzile desenate in limba franceza, eu cred ca acest film nu merita ratat.Macar pentru a vedea doi monstrii sacri ai cinematografiei franceze, care isi parodiaza pe alocuri rolurile ce i-au facut celebri.

Reclame

Un răspuns to “Astérix aux jeux olympiques”

  1. trebuie vazut 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: