The Wire – season 2

Dupa ce au reusit sa dea o puternica lovitura gruparii conduse de Avon Barksdale membrii echipei locotenentului Daniels au o multime de probleme. Datorita implicarii politice McNulty si Daniels sunt trecuti din prima linie in pozitii din care sa nu mai deranjeze pe nimeni. O disputa dintre un sef al politiei maiorul Valchek(Al Brown) si un lider sindical Frank Sobotka (Chris Bauer) duce insa la refacerea echipei din sezonul 1.

In acest nou sezon atentia se muta de la viata din cartierele rau famate ale orasului in zona docurilor. Odata cu schimbarea decorului se schimba si tipicul infractionalitatii din zona. De la traficantii de droguri atentia se muta catre traficanti de persoane, furturi si transporturi de materiale interzise.

Pe de alta parte in timp ce Avon este in inchisoare, conducerea imperiului Barksdale este preluata de Stringer Bell care incearca sa conduca banda dupa un nou set de reguli totul fiind privit de acum ca o afacere obisnuita.Omar isi continua cruciada impotriva gruparii Barksdale.

Din punct de vedere al conceptului general schimbarea de decor elimina orice posibila stare de plictiseala ce s-ar fi putut instaura dupa primul sezon. Practic odata cu noul decor vin noi infractiuni, noi metode de urmarire si mai ales alti baieti rai. Care baieti rai sunt mai rai si mai influenti decat cei din seria anterioara.

De remarcat ca pentru acest sezon piesa de pe coloana sonora (Way Down The Hole) este interpretata de Tom Waits cel care a compus originalul in 1987. Coloana sonora a serialului este foarte bine integrata cu serialul. Astfel fiecare sezon are o coloana sonora in directa legatura cu locatia in care se desfasoara actiunea…avem atat piese celebre de hip hop cat si muzica irlandeza (The Pogues).

Ca o concluzie … daca v-a placut primul sezon sigur veti dori sa vedeti care este continuarea povestii… „The game is still on … on the next level”

„Business. Always business.” – The Greek

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: