Thesis (Tesis)

Aparut in 1996 Thesis (Tesis) este lung metrajul de debut al regizorului si scenaristului spaniol Alejandro Amenábar. Daca de-a lungul timpului acesta a contribuit la filme relativ de success ca „The Others” si „Vanilla Sky” filmul de fata este un thriller slabutz, fara urma de suspans si in principiu extrem de putin credibil.

Subiectul este destul de interesant se invarte in jurul unei studente la cinematografie care lucreaza pentru teza de doctorat si intra impreuna cu un coleg in lumea filmelor snuff. Treptat pe masura ce se apropie de identificarea persoanelor din spatele acelor filme ei devin tintele acestora.

Subiectul in sine promite destul de mult dar din pacate mai multe erori si exagerari din scenariu duc la esecul filmului. In primul rand cele 2 personaje pozitive sunt destul de putin credibile practic ea (Angela) ma duce cu gandul la orice altceva decat la o studenta la cinematografie idem si prietenul ei Chema. In alta ordine de idei bugetul redus al filmului este destul de bine reliefat de subtirimea decorurilor. Marea majoritate a cadrelor sunt filmate in interioare destul de saracacioase din punct de vedere al detaliilor. Mai apoi scenariul in sine incepe sa lase de dorit…practic este destul de plictisitor, cu anumite schimbari de situatie care vor sa creasca suspansul dar esueaza in a-si atinge scopul. Ideea in sine, cea a filmelor snuff, nu este rea dar punerea in scena cam lasa de dorit. Mult mai interesant a fost „8mm” de exemplu.

Pentru un debut poate ca nu este chiar foarte rau, dar in sine filmul nu este recomandat decat fanilor genului, fanilor regizorului, sau asa daca chiar nu aveti ce face … si ati ramas in criza de filme.

Anunțuri

Un răspuns to “Thesis (Tesis)”

  1. Cu descrierea facuta de tine, m-ai convins…….sa nu ma uit. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: