L’Ame Immortelle – Namenlos

CD 1:
01. Vergessen
02. 1000 Voices
03. Behind The Lightlame-namenlos.jpg
04. Bleib
05. Requiem
06. Lost
07. Blutrot
08. Reborn
09. Es tut mir leid
10. Niemals
11. Jenseits der Schatten
12. The Cleansing
13. Namenlos

CD 2:
01. Erneuerung
02. When the sun has ceased to shine
03. Love is lost (cover version by Anthoni Jones)
04. When the sun has ceased to shine (cover version by Spiritual Front)
05. Es tut mir leid (cover version by Steinkind)
06. Niemals (cover version by Sieben)
07. Requiem (cover version by Whispers in the Shadow)
08. Erinnerung (an essay by Thomas Sabottka)

Pe 25 ianuarie 2008 L’ame Immortelle revin cu un nou album intitulat „Namenlos”. Acesta se vrea a fi si o reintoarcere la radacini, la modul de a scrie piesele caracteristic primelor albume, trupa revenind cu aceasta ocazie la labelul unde au cunoscut consacrarea si anume Tristol Records. Componenta electronica a pieselor este mai accentuata decat pe cele 2 albume anterioare acestea fiind si mai putin comerciale lipsind chiar si acel hit special conceput sa traga in sus albumul (vezi Fallen Angel). Cu toate acestea sunt cateva piese care ies cumva in evidenta si as enumera aici: Reborn, 1000 Voices, Behind The Light, Bleib si Namenloss. Am impresia ca piesele in engleza sunt cumva dedicate pietei europene in timp ce piesele in germana sunt dedicate mai mult zonei locale mari consumatoare de sonoritati electro-goth. Punctul de atractie al discului este in continuare dat de contrastul dintre vocile masculine agresive si distorsionate in studio carora li se opun pasaje de clean vocals feminine extrem de melodioase.

Din punct de vedere conceptual titulatura de „Namenlos” face referire la un cimitir din Viena in care erau ingropate cadavrele neidentificate ale orasului. Din punct de vedere al versurilor avem atat piese in engleza cat si in germana. Piesa „1000 Voices” de exemplu are o usoara tenta de imn specifica mai mult trupelor heavy metal decat zonei gothice. Conform prezentarii oficiale piesa de titlu „Namenlos” ar contine si influente de tip neofolk chit ca eu unul nu am reusit sa le gasesc :D.

Albumul este distribuit insotit de un CD bonus continand remixuri realizate de diversi artisti asupra unor piese de pe CD-ul principal. Remixurile sunt destul de reusite fiecare artist prezentandu-si propria viziune asupra pieselor respective ele nefiind nishte simple copii. Poate sunt destul de subiectiv, L’Ame Immortelle fiind la ora actuala trupa mea preferata, dar eu consider acest album un candidat serios la titlul de albumul anului.

„We will wage this war forever
On each and every battleground
With every word and song
With every move and sound „

L’Ame Immortelle – „1000 Voices”

Anunțuri

4 răspunsuri to “L’Ame Immortelle – Namenlos”

  1. tare adi, keep it up!

  2. destul de putin s-a scris pe la noi de albumul asta. foarte misto „namenloss”, trebuie sa recunosc, mi-au atras atentia datorita lui si am cautat si albumele mai vechi ale trupei. au diversitate, voci faine si inspiratie destula.

  3. Dap L’ame Immortelle nu sunt foarte mediatizati pe la noi si e pacat. Suna foarte bine pe zona asta de goth. Iti recomand si piesele Dein Hertz, Fallen Angel, Tiefster Winter si Nur Du. Majoritatea au clipuri foarte reusite le gasesti lejer pe youtube.

  4. primele doua le stiam, faine si celelalte doua recomandari. clipul la „5 jahre” cred ca imi place cel mai mult de la ei. f misto realizat si piesa superba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: