Seraphim Shock

Seraphim Shock este o trupa americana de goth rock din Denver. Totul se invarte in jurul vocalistului Charles Edwards, ceilalti membrii fiind chitaristii Vex si Mike Nix si basistul Tatoo Dave. Denumiti uneori si „The Ultimate Halloween Band” americanii sunt axati pe sonoritati gotice combinate cu alte pasaje dark influente punk si o foarte usoara tenta de black. Prima impresie care iti vine in minte cand asculti o piesa Seraphim Shock este a unui Type O Negative ceva mai dark, Peter Steele fiind o influenta majora pentru Charles Edwards. Alte influente pot fi considerate Marylin Manson si Glen Danzig pe diverse piese. Danzig pentru partea vocala iar Manson in atat materie de muzica, versuri si imagine.

Din punct de vedere al imaginii grupul a punctat inca de la inceput prin clipul „After Dark” extras de pe albumul de debut „Red Silk Vow” aparut in noiembrie 1997. Clipul, filmat in alb negru, puternic influentat de filmele cu vampiri a fost intens mediatizat pe la diverse festivaluri de film independente din State si se pare ca a reusit sa castige si ceva premii. In rest avem parte de tot arsenalul obisnuit al trupelor care vor sa socheze: imbracaminte neagra, machiaj, fel si fel de personaje in concerte.

Din punct de vedere al versurilor totul se invarte in jurul temelor horror cu tenta erotica in special legate de partea intunecata a dragostei. Aceste versuri sunt dublate pe ici pe colo de tematici anti-crestine dar nu in stilul european promovat de muzica black metal. Avem parte aici de un anti-crestinism cu evidenta tema comerciala, vazut mai mult ca un protest la influenta majora a religiei in societatea americana.
Din punct de vedere al productiilor discografice muzicienii au scos 3 albume. In 1997 a aparut debutul „Red Silk Vow” promovat dupa cum am zis si de single-ul „After Dark”. Acest album este in opinia mea si cel mai dark dintre toate. Tematicile anti-crestine sunt evidente pe piese ca: „Bloodline” sau „God Of This World”A urmat mai apoi in 1999 mini albumul „Nightmares For The Banished” iar in 2004 ultimul album „Halloween. Sex N’ Vegas”. Acest album aduce oarecum o reorientare a versurilor catre sintagme gen „Sex drugs and rock n’roll”. Acest ultim album este si cel mai reusit din punctul meu de vedere, chiar daca poate parea mai comercial.

Concluzie: dati-le o sansa ca s-ar putea sa aveti ceva surprize palcute.

Anunțuri

Un răspuns to “Seraphim Shock”

  1. Nu e stilul meu dar apreciez inflexiunile mai brutale din partea solistului 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: