Brotherhood – season 1

Brotherhood este un alt serial care urmareste viata din sanul mafiei irlandeze. Din ce am observat italienii incep sa nu mai fie la moda pe piata tv irlandezii ocupand un loc din ce in ce mai important. Actiunea este centrata in jurul fratilor Caffee unul dintre ei politician respectabil in consiliul local din Providence, Rhode Island iar celalalt membru al mafiei locale. Cele 11 episoade ale primului sezon sunt totusi axate in principal pe politicianul Tommy si mai putin pe gangsterul Michael. Spre deosebire de alte productii de gen aici avem ocazia sa vedem si infractionalitatea „gulerelor albe” mita, trafic de influenta si acordarea contractelor pe orice alt criteriu decat cele ale competentei.
Fiind realizat pentru reteaua de cablu Showtime serialul impresioneaza inca din start prin calitatea filmarilor si jocul actorilor. Prin aceasta productie cei de la Showtime au incercat sa se plaseze la acelasi nivel cu competitorii de la HBO fiind destule similaritati intre Brotherhood si The Wire de exemplu. Totusi ar fi 2 diferente majore intre cele 2 productii. Partea buna ar fi o legata de o originalitatea crescute numarul productiilor axate pe „blue collar crime” fiind net inferioare celor despre „the hood”. Pe de alta parte insa „Brotherhood” are o acuta lipsa de personaje carismatice. Practic nu am intalnit acel personaj care sa ma faca sa urmaresc constant serialul. Nu exista personaje principale pozitive ceea ce ar putea fi considerat un plus dar nici negative toti fiind undeva intr-o zona gri ca sa zic asa.
Datorita acestei lipse de personaje de top, chit ca unii au zis ca intregul oras este personajul principal, serialul devine incet incet plictisitor. Practic undeva pe la episodul 7,8 nu te mai trage inima sa treci la urmatorul. Din punctul acesta de vedere avem o productie net inferioara concurentei. A aparut si sezonul 2 dar ma gandesc daca sa-l urmaresc sau nu. Ca o concluzie un serial mai mult pentru fani genului decat pentru publicul generalist.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: