The Wire – season 4

„If you with us, you with us.” – Chris Partlow
Incet, incet am ajuns la ceea ce este momentan ultimul sezon definitivat al serialului american „The Wire”. De la influenta politicului asupra politiei atentia realizatorilor se deplaseaza catre influenta vietii de strada asupra tinerilor elevi ai unei scoli elementare. Totul se invarte in jurul a 4 pusti de 13-14 ani Duquan, Michael, Randy si Namond. Fiecare pusti vine dintr-un mediu oarecum diferit dar totul se invarte in continuare in jurul intersectiilor din West Baltimore. Doua roluri de mare amploare le sunt atribuite lui Prez (reprofilat in profesor) si Colvin (care participa la un program privind educarea tinerilor cu probleme de adaptare sociala). Continuaind ideea sezonului anterior Carcetti isi continua cursa catre primarie intr-o lupta fara manusi cu Clarence Royce (vechiul primar) iar Cutty isi vede in continuare de sala lui de box.
Pe partea baietilor rai strazile abandonate de oamenii lui Avon Barksdale sunt ocupate de noua stea „Marlo Stanfield”. Acesta ajutat de locotenentii sai Chris si Snoop impune un regim al terorii fara nici o urma de compromisuri singura pedeapsa pentru greseala fiind moartea.Evident Omar este in continuare Omar dar si el are la randul sau probleme.
Stilistic vorbind serialul a devenit un pic mai animat fata de sezonul anterior iar accentul pus pe scoala poate duce cu gandul la filme gen „To Sir With Love (cu Sydnei Poitier in rolul principal) dar si la mai recentele Dangerous Minds(Michelle Pfeifer) sau One Eight Seven(Samuel L Jackson)”. Scolile din West Baltimore sunt la fel de dure ca si strazile orasului iar elevii de azi sunt poate dealerii de maine. Regulile sunt facute pentru a fi incalcate si in general supravietuieste cel mai dur. In aceste episoade se ridica problema in ce fel o segregare a celor buni de cei rai ar putea rezolva o parte din problemele fiecarei categorii (din nou conceptul de Hamsterdam – si din nou cu maiorul Colvin in prim plan).
In concluzie acest penultim sezon continua ideile anterioare dar din nou dintr-un alt punct de vedere. Asta este de fapt ceea ce consider eu ca il ridica peste restul serialelor faptul ca fiecare sezon prezinta un nou subiect chiar daca personajele implicate sunt de multe ori aceeasi (cei rai sunt intr-o continua schimbare totusi…). Ramane sa vedem cum se termina povestea (sezonul 5 a avut premiera pe 6 ianuarie pe HBO). Vom vorbi si despre el la vremea lui. De aceasta data ii dau ultimul cuvant lui Prez:
„No one wins. One side just loses more slowly.”
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: