Samsas Traum – Endstation Eden [Split 2CD with Weena Morloch] (2004)

Pentru astazi am pregatit pentru voi un grup german mai putin cunoscut pe nume Samsas Traum. Proiectul infiintat de Alexander Kaschte initial in Germania dar mutat ulterior in Austria are o activitate extrem de intensa in perioada 1996 – 2007. In toata aceasta perioada au pendulat intre zona black metal si cea a atmospheric-gothic. Mai multe detalii despre ei gasiti pe pagina oficiala de myspace: http://www.myspace.com/samsastraum.

„Endstation Eden” publicat in 2004 este un split album cu Weena Morloch, acesta din urma fiind un proiect industrial al aceluiasi Alexander Kaschte. Acest produs ne ofera 2h:26min de impartite pe 2 CD-uri pe primul predominand sonoritatile de tip industrial/noise iar pe al doilea gothic cu diverse influente.

Primul CD este dedicat mai mult colaborarii intre cele 2 proiecte si propune mai multe remixuri ale unor piese de pe cel de al doilea. De mentionat ar fi aici piesa „Endstation Eden” prezentata in nu mai putin de 3 variante. Interesante sunt si remixul piesei „Tineoidea” precum si coverul Die Toten Hosen „Hier kommt Alex”. Pe langa acestea avem mai multe piese Weena Morloch incadrate in zona industrial/noise. Daca remixurile de care am amintit anterior sunt destul de interesante piesele Weena Morloch ma lasa total rece. Cei drept zona asta noise, mai bine zis galagie :D, nu prea e pe felia mea…asa ca hai sa trecem la cd-ul 2.

CD-ul 2 penduleaza intre secvente extrem de atmosferice, cum ar fi „Tineodiea”, o piesa ce ar putea fi considerata aproape balada, pana la piese black dar cu pasaje atmosferice pe „Aber die Liebe hort niemals auf”, ce aduce aminte destul de bine de piesele Burzum (linie melodica atmosferica marcata de screaming black).Screamingul black mai subliniaza anumite pasaje si pe alte piese.Daca ar fi sa avansam un pic in playlist si ajungem la „Die Zaertlichkeit der Verdammten” avem aici o piesa puternic influentata de Rammstein. Chiar am impresia ca seamana un pic cu o anumita piesa Rammstein dar n-as putea sa va zic care anume e acea piesa. O alta piesa interesanta este si „Fuer Immer” mai ales datorita pasajelor vocale feminine si alternantei intre melodie si agresivitate.

Incercand o concluzie avem parte de un proiect foarte interesant care merita urmarit. O sa incerc sa gasesc si restul produselor pentru a-mi face o impresie mai corecta asupra posibilitatilor trupei dar pana atunci va recomand acest produs.Este suficient de variat (ma refer aici in primul rand la a doua parte) pentru a va tine in priza dar are si cateva varfuri care isi vor face cu siguranta loc in playlistul vostru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: