Memories Of Murder (Salinui chueok)

Memories of Murder este o drama sud coreana bazata pe evenimente reale. Este povestea primului criminal in serie ce a activat in Coreea de Sud si care inca nu a fost prins. El a activat in perioada 1986 – 1991. Actiunea filmului insa nu acopera intreaga perioada ci este axata mai mult pe perioada de inceput care coincide cu partea de final a dictaturii militare din tara.

Ceea ce impresioneaza cu adevarat la aceasta productie nu este neaparat firul principal al actiunii (care poate fi privit si ca un alt episod CSI) cat cadrul in care se petrece actiunea. Socieatatea coreeana a anilor 80 ne este prezentata ca o societate corupta iar fortele ei de politie sunt incompetente si slab dotate. Principala preocupare a politistilor locali este gasirea unui criminal nu gasirea adevaratului criminal. Se apeleaza la batai si intimidari chiar cu riscul de a inchide un nevinovat. Situatia este salvata de interventia unui al treilea politist venit din Seul pentru a ajuta la prinderea criminalului. De asemenea atmosfera incarcata da o usoara aura de film noir intregii productii. Aura de film noir este accentuata de rolul „Seo Tae-yoon” detectivul din Seul care pare singurul profesionist, un om singur care se lupta cu morile de vant intr-un oras oarecare incercand sa rezolve un caz. Atitudinea sa contrasteaza flagrant cu cea a celorlalti preocupati sa gaseasca rapid un tap ispasitor si sa dea bine in ziare.

Filmul a adunat o multime de premii cei drept pe la festivaluri de o importanta mai mica si a reusit sa il promoveze pe regizorul Joon He Bong in elita regizorilor asiatici. Impresioneaza de asemenea, ca la majoritatea productiilor asiatice de top, calitatea foarte buna a imaginii. Una peste alta avem parte de un film interesant care probabil va reusi sa va captiveze timp de 2 ore dar pe care il veti uita mai mult ca sigur destul de repede.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: