Eluveitie – Slania

Eluveitie este una din marile senzatii ale anului 2008 si provine din Elvetia.Trupa s-a infiintat in iarna lui 2002 si a debutat in 2003 cu minialbumul „Ven”. Au urmat concerte cu trupe ca Skyforger, Cruachan sau Korpiklaani iar in 2006 a aparut primul album „Spirit”.Proaspat ajunsi la Nuclear Blast elvetienii profita de trendul ascendent al stilurilor de inspiratie pagan folk si lanseaza in februarie 2008 „Slania” care constuie un pas important catre consacrare.

Punctele forte ale acestui produs se gasesc in sonoritatile death „Göthenburg style” dublate de sonoritati folclorice interpretate la instrumente traditionale, plus versuri in dialecte vechi. In total avem 12 piese ce totalizeaza 49 de minute o durata rezonabila pentru un album de gen. Piesele de referinta sunt „Inis Mona” pentru care s-a filmat si un videoclip destul de interesant si „Slania Song” un imn dedicat razboinicilor helveti.

Din punct de vedere vizual pot mentiona coperta care este destul de reusita predominand tonurile de verde inchis spre deosebire de produsele nordice care au o cu totul alta paleta de culori. In topul oficial elvetian albumul a atins pozitia 35 ceea ce nu e de loc rau pentru o trupa metalica.

Prin „Slania” elvetienii ne prezinta un produs mult mai „serios” decat cele semnate Korpiklaani dar si mai putin violent decat alte trupe nordice. Cred ca au gasit o excelenta cale de mijloc pe care sper sa ramana si pe urmatoarele produse.Una peste alta un candidat serios la newcomerul anului (chiar daca nu sunt chiar la primul album) si poate chiar la albumul anului.

„I close my eyes, Inis Mona
And reminisce of those palmy days
I moon o’er you, Inis Mona
As long as I breathe
I’ll call you my home”

Eluveitie – Inis Mona

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: