Mercenary – Arhitect of Lies

Grupul danez Mercenary revine in 2008 cu un nou album incadrat in zona metalului modern „Arhitect of Lies” . Produsul numara 10 piese ce totalizeaza aproape 53 de minute ce pot fi incadrate zic eu in zona metalcore. Din punct de vedere vocal albumul abunda de pasaje clean vocals tipice genului punctate din cand in cand de gruntingul in stil „Gothenburg”. Pe langa paleta vocala tipica genului avem parte si de pasaje instrumentale foarte interesante si de versuri si refrene ce iti raman repede in minte. Contrar altor produse de gen ce par a fi facute cumva pe sablon Mercenary au reusit sa creeze o multime de piese ce au propria lor identitate.

Albumul debuteaza cu „New Desire” o piesa tipica metalcore pe doua voci excelenta pentru a deschide albumul.Merita mentionata si „Embrace The Nothing” al carui refren ce repreta obsesiv pasajul „Free Again” pana ti se impregneaza efectiv in minte iar a patra piesa, „This Black And Endless Never” ar putea fi considerata drept piesa centrala a albumului datorita refrenului axat pe „I Am the Architect of Lies”.

Hitul discului este insa piesa cu numarul 5 „Isolation (The Lonliness in December)” pentru care a fost realizat si un clip. Clipul, exceptional realizat, reda foarte bine starea ce incearca sa o transmita piesa starea de depresie cauzata de singuratate si izolare. Albumul continua asa pana la ultima piesa care pe final poate avea si un usor statut de balada „Public Failure Number One”. Mercenary a reusit sa scoata in 2008 un album extrem de agreabil ceea ce nu e putin lucru in ziua de azi.Clipul este un „must” pentru orice ascultatori de metal iar cu putin noroc acesti danezi ar putea ajunge relativ repede in top.

„I am the Architect of Lies
Into the nothing I will fly
This black and endless nothing
The white and pointless something
In me
In me”

Reclame

2 răspunsuri to “Mercenary – Arhitect of Lies”

  1. hehe…acum am vazut ca ai scris si de trupa asta. imi sunt foarte simpatici oamenii astia, de cand am auzit prin liceu cate ceva de pe albumul „11 dreams”. interesant la ei ca baga foarte multe voci…e solistul principal, basistul se ocupa vocile suparate, tobarul mai face ceva backing…ar fi foarte interesanti de vazut intr-un concert. pe scar symmetry ii puneam cam alaturi de ei, avand un stil foarte asemanator, dar astia au ramas fara vocalul ala care facea toti banii. cu „isolation” au continuat cu reteta folosita si pe „my world is ending”, adica un ritm mai domol, solouri misto, refrene catchy etc. ar merita sa devina si mai cunoscuti.

  2. Ehe aproape ca uitasem de ei :). Intre timp am reusit sa fac rost de o varianta extended a albumului ce are si un dvd bonus :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: