Symphaty for Mr Vengeance (Boksuneun naui geot)

„Symphaty for Mr Vengeance” este filmul ce inaugureaza trilogia razbunarii a regizorului coreean Chan-wook Park, trilogie continuata de „Oldboy” si „Symphaty for Lady Vengeance”. Daca Oldboy va impresiona prin complexitatea razbunarii prezentate iar ultima serie prin simbolurile reliefate in diverse cadre, productia de fata beneficiaza de scenariul cel mai simplu fiind si mai usor de urmarit decat cele ce ii urmeaza.

In centrul actiunii se afla Ryu, surdo-mut,muncitor sarac in cadrul unei corporatii coreene, a carui sora are nevoie urgenta de un transplant de rinichi. In momentul cand este concediat Ryu intra pe mana traficantilor de organe care ii propun in schimbul unei sume de bani si a propriului rinichi ca ii vor gasi unul compatibil pentru sora sa. Este pacalit si pentru a face rost de bani decide sa o rapeasca pe fetita fostului sau patron Park. Din pacate lucrurile nu merg cum ar fi trebuit fapt ce genereaza un sir de evenimente sangeroase. Spre deosebire de celelalte productii in cazul celei de fata este interesant de identificat „Mr Vengeance” deoarece cam fiecare personaj principal are o polita de platit fiind de-a lungul filmului atat razbunator cat si victima.

Printre ideile interesante ale acestei productii este tenta de film mut data de personajul principal. Din cand in cand dialogurile in adevaratul sens al cuvantului lipsesc fiind inlocuite cu ecrane pe care sunt scrise replicile personajelor astfel ca in destule situatii imaginile trebuie sa vorbeasca in locul oamenilor. Trebuie subliniat faptul ca pe final filmul abunda de secvente extrem de brutale deci nu prea este un film pentru cei usor impresionabili

„I know you’re a good guy… but you know why I have to kill you… „

Reclame

2 răspunsuri to “Symphaty for Mr Vengeance (Boksuneun naui geot)”

  1. Ingenios ce scrii tu aici, dar sincer nu imi faci decat in ciuda pentru ca multe din filmele descrise de tine, nu se gasesc.

    Tu unde le cauti si unde le gasesti?

  2. Depinde de la caz la caz. De cele mai multe ori le iau de pe torentele publice (piratebay, seedpeer, isohunt etc). Dureaza cei drept mai mult datorita numarului mic de seeder/leecher dar de cele mai multe ori merita asteptarea.
    Mai problematic este insa cu subtitrarile uneori, dar se gasesc totusi subtitrari in limbile de circulatie internationala deci…

    In unele cazuri poti avea noroc chiar si pe you tube:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: