Tiamat – Amanethes

Johan Edlund si Tiamat revin in 2008 cu un nou album intitulat „Amanethes” la o noua casa de discuri Nuclear Blast.Este interesanta evolutia celor de la Nuclear Blast de la un micut label underground la un major al zonei metal. Practic la NB s-a strans crema zonei metal din zilele noastre.Revenind la Tiamat acest nou produs reuseste sa impresioneze inca de la coperta o coperta tipica pentru zona gotica si mai putin pentru cea metal. De fapt trebuie sa recunoastem ca partea metalica a fost in cazul Tiamat data la o parte acum foarte mult timp. Pe de alta parte acest nou album este destul de variat si beneficiaza de destule piese interesante. Varietatea este cred eu punctul forte al produsului avand in vedere ca marea majoritate a produselor din ziua de azi sunt axate pe 1-2 piese cu statutul de „hit” si inca o multime de clone pe teme similare.

Din punct de vedere muzical acest produs cred eu poate fi incadrat intr-o zona gotica cu diverse alte influente asupra carora trebuie sa imi recunosc ignoranta. Avem parte atat de piese extrem de linistite cum ar fi „Will They Come” sau „Meliae” aceasta din urma avand o usoara tenta de folk, „Circles” cu o tenta de balada si o usoara voce feminina in background, avem insa parte si de piese mai ritmate cum ar fi „The Temple Of The Crescent Moon” sau „Lucienne”. Tot din punct de vedere muzical putem lesne observa ca acest nou produs preia teme din majoritatea produselor incepand cu Wildhoney.

Amanethes este in opinia mea un candidat serios la titlul de albumul anului daca nu pentru intreaga zona rock macar in zona gotica, si nu ne ramane decat sa asteptam concertul de la Sibiu din 18 iulie pentru a ne convinge mai bine despre cum suna Tiamat in 2008.

Reclame

Un răspuns to “Tiamat – Amanethes”

  1. Am comentat si la DeMaio pe tema albumului astuia. It’s no Wildhoney but it’s worth a listen !

    P.S : Poti sa vorbesti cu Mihai sa-ti publici recenziile si pe bangyourbrain. E nevoie de recenzori acolo cum eu scriu destul de rar 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: