P2

Desi debutant regizorul Franck Khalfoun reuseste sa ne ofere cu P2 un thriller de foarte buna calitate. Actiunea se petrece in ajunul Craciunului in parcarea subterana a unei cladiri de birouri din New York. O tanara aspiranta la statutul de femeie de afaceri devine tinta obsesiilor paznicului de noapte al parcarii cladirii in care aceasta lucreaza.

In rolul principal o avem pe Rachel Nichols la poate primul rol mai important in cadrul unei productii cinematografice (ea are totusi la activ prezente in seriale ca Alias, Sex and The City, Line of Fire, rolul principal in The Inside si o prezenta pe marile ecrane in „The Amityville Horror”) iar in rolul negativ il regasim pe Wes Bentley (American Beauty). Un rol cel putin la fel de important il au cainele Rocky (ce aduce aminte de Resident Evil) dar si parcarea in sine. Cladirea este complet incuiata, nu exista prea multe zone luminate, dar nici posibilitati de a gasi un refugiu, un loc sigur sau un ajutor.

Desi lipsit de originalitate „P2” reuseste sa impresioneze inca de la primele secvente si, spre deosebire de o multime de alte productii de gen, reuseste sa te tina in priza pana in ultima secunda. Impresioneaza de asemenea modul de realizare al suspansului fara a utiliza trucurile obisnuite ale unor astfel de productii. Personajul negativ nu are nici un pic de mister, dar beneficiaza de o rautate dusa pana la extrem iar personajul pozitiv, ei aici avem domnisoara tipica aflata la ananghie dar care pana la urma reuseste sa se descurce si singura. Foarte inspirata este alegerea lui Rachel Nichols dar si a rochiei albe ce ii da o nota crescuta de puritate si innocenta.

In concluzie un thriller extrem de reusit recomandat atat amatorilor genului cat si oricarui alt cinefil.

Reclame

Un răspuns to “P2”

  1. A scris si Aronbiro despre filmul asta in ideea ca ”nu e ceea ce pare” adica nu e un thriller ieftin. Il bag si pe el la stash-ul de filme ”Must see” care ocupa deja vreo 4 GB…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: