Midnattsol – Nordlys

Songs:
01. Open your eyes
02. Skogens lengsel
03. Northern light
04. Konkylie
05. Wintertimes
06. Race of time
07. New horizon
08. River of virgin soil
09. En natt i nord
10. Octobre (Limited Edition)

Midnattsol (Midnight Sun in norvegiana) este un grup germano-norvegian ce interpreteaza un symphonic-gothic metal melodios cu ceva influente folk. Trupa este alcatuita din cativa fosti membri ai fostului grup black Penetralia ce a scos cateva produse in perioada 1999/2000 ajutati de vocalista Carmen Elise Espanæs sora mult mai celebrei Liv Kristin (Theatre Of Tragedy, Leave’s Eyes).De altfel conceptul Midnattsol este similar cu cel promovat de Theatre Of Tragedy pe la mijlocul anilor 90, fiind un fel de ToT fara voce masculina.

Regasim pe acest disc aceleasi piese melodioase, dominate de clape si de vocea trista a solistei, ea fiind de altfel punctul principal de atractie al discului. Versurile scrise de vocalista Carmen Elise, majoritatea in engleza dar si 2 in norvegiana, prezinta atat sentimentele solistei cat si frumusetea nordului inghetat. Parcurgand intregul disc ies in evidenta piesa de titlu „Northern Light” (Nordlys in norvegiana), cea mai lunga piesa a discului Konkylie si piesa de final a variantei standard „En natt i nord”.

Principala problema a discului este insa legata de monotonia ce domina atat partea instrumentala cat mai ales pe cea vocala. Practic dupa 2-3 piese restul par identice si avand in vedere ca majoritatea au peste 5 minute deja avem o problema. Monotonia este sparta abia la ultima piesa „En Natt I Nord” unde influentele folk sunt ceva mai accentuate dar deja este un picut cam tarziu. Sentimentul de mediocritate este crescut si de coperta prea banala dominata de o nuanta de verde potrivita ca nuca in perete cu intregul concept. In concluzie un album strict pentru fanii sympho/gothic sau pentru nostalgicii Theatre Of Tragedy.

Reclame

2 răspunsuri to “Midnattsol – Nordlys”

  1. Mi se pare cam boring primul material. Nu stiu daca mai am curiozitatea in cazul astuia.

    Singurul element diferit este partea ”folky”.

  2. Mda la mine este invers :D. Nu cred ca am curiozitatea sa ascult primul material…. Poti incerca “En natt i nord” aia cam sparge tiparele in rest ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: