Berserk

Cu toate ca nu am prea multa experienta cu astfel de productii astazi va voi prezenta un serial animat japonez intitulat Berserk. Cele 25 de episoade prezinta o poveste plasata intr-un regat medieval(Midlands) similar cu cele din centrul Europei. Chiar daca in general serialele de animatie sunt dedicate privitorilor de o varsta mai frageda, productia de fata nu le este recomandata acestora atat datorita violentei, excesive pe alocuri, cat si a accentuarii laturii morale a personajelor.

Scenariul, din ce in ce mai complex, are tot ce ii trebuie pentru a mentine atentia spectatorului pana la final. Avem parte de suspans, actiune, violenta, dragoste, ura, rasturnari de situatie si personaje foarte pitoresti. Pe parcurs sunt oferite o serie de indicii asupra unor personaje, informatii din trecutul lor, iar finalul este extrem de imprevizibil.Scenariul este axat pe antiteza celor 2 eroi principali: Guts si Griffith. Restul personajelor par a servi doar la reliefarea caracterelor principale. Guts este un antierou, un personaj atipic pentru serialele de aventuri. El nu are un vis, nu vrea sa salveze lumea si nici sa castige inima unei printese aflate la ananghie. Vrea doar sa supravietuiasca asta spre deosebire de Griffith care nu precupeteste nici un efort pentru a-si indeplini visul de a deveni rege.

Din punct de vedere tehnic animatia este de buna calitate, personajele fascinante, melodia de pe generic ar putea avea un statut de hit, plus un final care face toti banii recomanda acest serial oricui doreste sa urmareasca ceva diferit. Fanii anime il stiu mai mult ca sigur, deci nu mai au nevoie de alte recomandari.

„Yes… Amongst the thousands of comrades… and the tens of thousands of enemies… there was only one man… you were the only one… who ever made me forget my dream. I make the offering.” Griffith

Anunțuri

7 răspunsuri to “Berserk”

 1. Man, mai niciodata anime-urile japoneze nu sunt recomandate minorilor, dar stii cum e, ”tot se uita”.

  Aproape in toate exista scene de erotism sau de nuditate si violenta cat cuprinde (vezi Dragonball , Z si GT)

 2. Adevarul e ca nu prea am urmarit productii de gen. Asta mi-a fost recomandat de un prieten. Dar banuiesc ca tentative de viol nu sunt chiar in toate anime-urile :).

  Oricum prin varsta mai frageda ma refeream mai mult la astia de generala…ca restu stiu ca se uita cam la orice. Si noi eram la fel doar ;).

 3. ceea ce pare a fi personaj pozitiv se numeste Guts!!! daca si coloana sonora e la fel de pozitiva pentru mine e suficient. 😀

 4. E făcut după bandă desenată, pe care o reproduce relativ fidel cu ceva cenzură în anumite scene, unele chiar eludate, acelea însă nu sunt foarte importante, în ciuda plânsetelor fanilor originalului. Manga este multa mai vastă și chiar se merită.

 5. Banuiesc ca pentru majoritatea animeurilor japoneze exista si o banda desenata. Am auzit ca povestea din BD se intinde pe o perioada mai mare de timp. Asa este?

 6. Banda e mai vastă pentru că ce s-a adaptat e doar o secvență, un story-arc numit Golden Age. Oricum, urmează să mai apară un anime, care cică ar ecraniza toată povestea. Golden Age este practic echivalentul unui flashback mai lunguț și servește cam același scop, grosul narațiunii găsindu-se înafara lui.

  Animeurile, cel puțin serialele, se fac în general după benzi populare. Se poate și reversul, cum am impresia că e cazul lui Darker than Black. De obicei sunt adaptări destul de fidele, mult mai mult decât în cazul animațiilor după benzi americane(nu mai țin minte cum stă treaba cu Tintin), dar se cam pierd lucruri în ”traducere”. Nu m-am mai uitat la așa ceva de foarte mult timp și nici multe manga n-am mai citit, deci nu sunt o sursă de informații de foarte de încredere.

 7. Well eu am vazut un singur serial de gen – acesta, exceptandu-le evident pe cele care le-am vazut in copilarie. Oricum cred ca as urmari si acest nou anime de care vorbesti….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: