Kagemusha (The Double, The Shadow Warrior)

„The shadow of a man can never stand up and walk on its own.”

Kagemusha (The Duble) este unul dintre filmele ceva mai noi ale monstrului sacru al cinematografiei orientale Akira Kurosawa. Avand in spate o cariera impresionanta ce include intre altele si clasicele „Seven Samurai”, „Hidden Fortress”, „Rashomon” dar si”Ran” pentru care a fost nominalizat la Oscar (si despre care o sa va povestesc eu candva) Kurosawa poate fi considerat un geniu al cinematografiei. Kagemusha prezinta o poveste inspirata din realitatea din Japoniei secolului XVI si a fost realizat cu ajutorul lui George Lucas si a lui Francis Ford Copolla.

Umbra este in realitate o sosie a unui lider militar, iar aceasta trebuie sa continue sa isi faca treaba pentru o perioada inclusiv dupa moartea originalului. In acest caz insa dublura este de conditie umila, un simplu hot ce trebuie sa intre in hainele unuia dintre cei mai temuti lideri militari ai Japoniei. Ceea ce impresioneaza este grandoarea intregii productii: multi figuranti, costume, decoruri, dialoguri fascinante si care denota o oarecare maretie dar fara a cadea in penibilul productiilor hollywoodiene (vezi 300) si tot asa.Personal ma impresioneaza si codul de onoare pe care se pune accent in multe din productiile acelei zone geografice mult peste traditia europeana.

Concluzia: Vizionare Obligatorie.

„I know it is difficult. I was for a long time the lord’s double. It was torture. It is not easy to suppress yourself to become another. Often I wanted to be myself and free. But now I think this was selfish of me. The shadow of a man can never desert that man. I was my brother’s shadow. Now that I have lost him, it is as though I am nothing. „

Anunțuri

3 răspunsuri to “Kagemusha (The Double, The Shadow Warrior)”

  1. Pe-asta l-am vazut. De fapt am vazut mai tot eposul Kurosawa si il recomand in intregime pentru ca are unitate.

  2. deci da! un film care trebuie vazut in ciuda celor aproape 3 ore sau poate chiar din cauza asta. eu si cu prietenul meu suntem mari fani ale filmelor asiatice, indiferent de gen. iti recomand cu caldura The chaser (http://www.imdb.com/title/tt1190539/)…..si am o lista luuuuuuuuuuunga de filme asiatice excelente

  3. @Adriana. O sa caut si the Chaser … Daca mai ai si alte sugestii le astept cu placere. Si eu sunt fan al filmelor de gen.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: