Farscape (season 1)

Incep prin a-mi cere scuze pentru faptul ca am cam rarit posturile in ultima vreme, dar ultima perioada a fost ceva mai incarcata pentru mine din toate punctele de vedere. Cu toate acestea printre picaturi am reusit sa urmaresc pe AXN SciFi primul sezon din Farscape. Un serial SF pe care personal il tratasem cu o oarecare superioritate initial (datorita aspectului cam prea „cartoon” al personajelor) dar un serial care are totusi o serie de idei extrem de interesante. O nava ce are propria constiinta, ce are chiar un copil, o planta carnivora ce are la randul ei un fel de conformatie umana, experimente de tip citire a mintii, vrajitori, si multe alte chestii ce nu prea se intalnesc in alte productii SF axate parca tot mai mult pe partea de science si tot mai putin pe fiction.

Actiunea se petrece in zilele noastre undeva intr-o galaxie indepartata unde astronautul John Crichton ajunge prin intremediul unei gauri de vierme (wormhole). John este salvat de echipajul unei nave intitulata Moya, echipaj alcatuit dintr-un grup destul de pestrit de refugiati, evadati din prizonieratul unei rase razboinice (Pacificatorii). Echipajul este alcatuit dintr-un razboinic, o preoteasa, un rege aflat in exil, la care se adauga John si chiar o Pacificatoare Aeryn. Primul sezon urmareste in principiu aventurile acestora incercand sa scape de sub urmarirea comandantului pacificator Crais.

Pe langa ideile originale serialul beneficiaza si de o parte vizuala destul de reusita, actiune, ceva romantism, ceva umor, deci nu ar trebui ratat. E posibil ca fanii hard-sf sa il considere cam prea copilaros pentru gustul lor (e foarte departe de Star Trek de exemplu) dar pentru ceilalti amatori de SF si nu numai este un serial agreabil.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: