De battre mon coeur s’est arrêté

Daca de cele mai multe ori se poarta remake-urile hollywoodiene dupa productii europene sau asiatice, aceasta productie ne arata ca lucrurile se mai intampla si in sens invers. Aceast film este un remake al americanului „Fingers” cu Harvey Keitel in rolul principal.

Thomas Seyr este un tanar „brooker imobiliar”, pianist amator si membru al lumii interlope. Daca tatal l-a promovat in afaceri, mama a fost cea care i-a insuflat pasiunea catre muzica, iar Thomas simte ca ii datoreaza macar o tentativa de cariera muzicala.O intalnire cu un fost impresar al mamei sale il determina sa isi incerce din nou norocul si apeleaza la o chinezoaica absolventa de conservator dar nevorbitoare de franceza pentru meditatii. Pe langa meditatii incearca sa rezolve unele dintre problemele tatalui sau aflat intr-un evident declin datorita varstei si are o scurta aventura cu sotia unui prieten.

Cam asta ar fi pe scurt rezumatul scenariului acestui film un picut cam lipsit de idei din punctul meu de vedere. Un scenariu cel mult mediocru, plotul principal fiind prea fad (Thomas cantand la pian si cam atat) iar restul prea banal. Noroc ca nu este prea lung si are decenta sa se termine cand ar fi devenit chiar plictisitor.Jocul actorilor principali (pianistul si chinezoaica) este destul de bun, dar personal personajele mi se par destul de putin credibile. As fi putut accepta un gangster cu inclinatii catre Rock, Pop sau orice altceva…dar nu catre muzica clasica. Pe de alta parte trebuie mentionat ca filmul a primit o serie de premii la divese festivaluri de renume (Bafta, Berlin, Cesar) asa ca probabil nu este chiar asa de slab pe cat mi s-a parut mie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: