The Wicker Man (1973)

The Wicker Man este considerat unul dintre cele mai bune thriller/horror-uri britanice ale anilor 70. Personal am un respect deosebit pentru pentru productiile de gen ale acelor ani axate mai mult pe atmosfera si mai putin pe o parte vizuala cat mai „explicita” ca in zilele noastre. Pe scurt un politist scotian profund crestin ajunge sa investigheze disparitia unei fetite pe o insula izolata din Scotia, o insula ai carei locuitori s-au intors la traditiile pagane precrestine. Cu toate acestea toti locuitorii insulei, inclusiv mama fetitei, neaga ca ea ar fi existat cu adevarat. Intrigat Sergentul Howie petrece cateva zile pe insula incercand sa rezolve misterul.

Departe de a fi un horror in acceptiunea clasica a genului, poate mai degraba un thriller, filmul urmareste mai ales contrastul dintre crestinism si paganism adevarata tema fiind groaza pe care o inspira chiar si cele mai inocente ritualuri pagane, axate pe comuniunea cu natura si sexualitate, unui individ educat pe principii fanatic crestine. Practic Howie are de multe ori impresia ca a ajuns intr-un fel de iad chiar daca incearca sa isi ascunda groaza sub masca fortei date de statutul sau de politist.

Trebuie mentionata si coloana sonora numarul mare de cantece ce transforma filmul aproape in unul musical. Una peste alta The Wicker Man este un clasic ce nu trebuie sub nici o forma ratat.

PS: Se pare ca exista si o versiune 2006 a acestui film despre care vom vorbi cu siguranta cat de curand :D.

„Come. It is time to keep your appointment with the Wicker Man. „

Anunțuri

2 răspunsuri to “The Wicker Man (1973)”

  1. sounds interesting 🙂

  2. Asa cum ai descris filmul… si muzica, m-ai facut foarte curios, trebuie sa caut filmul asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: