Nabbeun Namja (Bad Guy)

Regizat de Kim Ki-duk Bad Guy relateaza o poveste de dragoste mai ciudata ce are loc intr-un cartier de prostituate din Seul. O studenta din clasa de mijloc ajunge printr-un concurs de imprejurari sa lucreze ca prostituata in acel loc. Fortata initial sa se prostitueze ea ajunge treptat sa se impace cu soarta si intr-un mod ciudat se indragosteste de pestele zonei. Relatia dintre cei doi este una de tip ura/dragoste balansul dintre cele 2 ajungand treptat in favoarea ultimei.

Avand in vedere scenariul axat pe violenta si exploatare sexuala filmul este unul destul de controversat. Pe de alta parte acesta are o frumusete aparte. Viata tinerei studente se schimba treptat si pe masura ce se obisnuieste cu asta lucrurile nu i se mai par atat de negre. Astfel desi initial astepta orice ocazie ca sa fuga mai tarziu refuza sa o faca cand oportunitatea apare. Personajul principal, pestele, este la randul sau foarte interesant. Fiind incapabil sa vorbeasca singura lui modalitate de exprimare ramane violenta dar in pofida aspectului si atitudinii de borfas exista si o parte buna in el ce se manifesta in mai multe secvente ale filmului.

Din punct de vedere al filmarii Bad Guy este un film destul de banal si poate tocmai de aceea are o frumusete aparte. Nu avem efecte speciale, decoruri spectaculoase, sau secvente memorabile. Nu avem nici macar replici memorabile. Totul este trist si cenusiu la fel ca si viata personajelor. Dar tocmai asta este farmecul, aparenta banalitate ascunde multe surprize placute.

Recomandat.

http://www.youtube.com/watch?v=PmH1c_LheuI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: