The Oxford Murders

The Oxford Murders este incadrat intr-un stil mai putin promovat in ultima vreme de cinematografia mainstream si anume filmul politist. Este un policer in adevaratul sens al cuvantului a carui actiune se petrece in Oxford. Un batran profesor de matematici impreuna cu un tanar student ce incearca sa-l impresioneze incearca sa rezolve o serie de crime, despre care se afirma ca aproape nu sunt crime, crime fara legatura intre ele in afara de subtile conexiuni cu logica matematica. Actiunea plasata in cadrul Oxfordului, discutiile legate de seriile matematice si conexiunile cu filozofia dau un farmec aparte filmului alaturi de tematica parca mai putin uzitata in ultima vreme (evidenta fiind orientarea filmelor de suspans catre latura thriller) dau un parfum aparte filmului si il scot din marea masa a productiilor cinematografice.

In rolurile principale ii regasim pe veteranul John Hurt dar si pe mai tanarul hobbit: Elijah Wood scenariul si regia fiind semnate de spaniolul Alex de la Iglesia pe baza romanului semnat de matematicianul argentinian Guillermo Martínez. Pe langa acestia Oxfordul in sine ofera un cadru excelent pentru un policer, un oras universitar, linistit, micut, in care destinul personajelor principale se intersecteaza cu usurinta. Intriga politista este destul de bine realizata, inevitabilele rasturnari de situatie sunt destul de credibile, dar in acelasi timp imprevizibile, astfel incat atentia privitorului este destul de lejer captata pana spre final filmul reusind sa nu plictiseasca privitorul. Drept bonus avem parte si de o scena sexy in care eroina principala gateste spaghtetti.

Daca aveti chef de un policer in stilul „Crimelor din Midsomer” incercati si acest „The Oxford Murders”. Nu veti regreta.

http://www.youtube.com/watch?v=zmLuTfUgaLk

Anunțuri

4 răspunsuri to “The Oxford Murders”

  1. E previzibil au ba ?

  2. Mie nu mi se pare de loc previzibil. Ba chiar foarte imprevizibil pe alocuri :D. Daca iti place stilul nu-l rata sub nici o forma.

  3. Eu sunt mare fan The Oxford Murders, de Elijah Wood sunt aproape indragostita, dar nu am putut vedea nici jum. din acest film. Extrem de enervant

  4. Hmm … ai putea sa dai skip sa vezi finalul….Este destul de interesant ;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: