Frontiers

Incadrat in zona filmelor horror/gore Frontiers reia tema familiei dezaxate care locuieste intr-o zona izolata si macelareste orasenii ce ii calca pragul. Tema este destul de uzitata si in cinematografia americana de gen aici locul indivizilor de tip „rednecks” fiind luat de o familie de neo nazisti. Un grup de tineri profita de agitatia cauzata de luptele purtate in suburbiile Parisului intre imigranti si politie si comite un jaf. Reusesc sa fuga cu banii dar in fuga lor catre granita ajung la un hotel ciudat condus de un supravietuitor al nazismului si familia lui.

Filmul este regizat de Xavier Gens ce va semna ulterior si regia adaptarii pentru marele ecran a jocului Hitman. Scenariul este destul de bun de la un punct incolo, dar cam lasa de dorit in prima parte. La inceput totul este destul de neclar, nu prea pricepi ce si cum si pana te prinzi de faza filmul este deja la jumatate. In alta ordine de idei cand am spus horror/gore trebuie pus accentul pe gore. Scenele de violenta sunt duse cu adevarat la extrem fiind unul dintre cele mai brutale filme pe care le-am vazut. In mod sigur nu este un film pentru cei usor impresionabili. Atmosfera horror este accentuata de modalitatile de filmare (foarte mult intuneric, zone in care nu se vede aproape nimic, locatiile parasite si aflate intr-un stadiu mare de degradare, viteza cu care se succed lucrurile, modul de constructie al personajelor negative).

Punctul forte al filmului este latura macabra subminata dupa cum am spus de un scenariu cam prea vag. Filmul este plictisitor in prima lui parte chiar daca reuseste sa devina captivant pe sfarsit. Daca va plac filmele horror si aveti stomacul cu adevarat tare puteti sa il incercati. Daca sunteti usor impresionabili treceti la urmatorul.

„My name is Yasmine. I’m three months pregnant. One day, someone said „Men are born free with equal rights”. The world in which I live is the opposite. Who would want to be born to grow up in the chaos and the hate? I’ve decided to spare him the worst. „

Trailer

Anunțuri

2 răspunsuri to “Frontiers”

  1. Imi aminteste putin in teorie si de Fear Itself, episodul Community. Give it a watch 🙂

  2. Hm, chiar nu auzisem de fear itself. O sa il caut 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: