Funny Games (1997)

Funny Games este un film destul de controversat aparut in 1997 si refacut pentru Hollywood in 2007 despre care a vorbit si Aron Biro aici.

Regizat de Michael Haneke filmul prezinta un cuplu de tineri ce terorizeaza pentru o noapte o familie sosita pentru vacanta intr-o statiune montana. Interesant este modul in care regizorul manipuleaza mintea privitorului totul fiind privit ca un joc. Practic chiar daca filmul a fost catalogat drept violent, violenta in adevaratul ei sens nu este la un nivel chiar atat de ridicat. Practic violenta este sugerata nu prezentata cu adevarat filmul viind depasit in brutalitate de orice film decent cu Van Damme. Ceea ce socheaza este banalitatea personajelor negative. Acestea nu sunt cine stie ce criminali dintr-un cartier rau famat ci ar putea fi copii vecinului Costica de la 3. Si tocmai aici este cheia. Te face sa te gandesti de 2 ori inainte sa deschizi vecinului care iti cere 4 oua cu imprumut. Care e faza cu ouale? Ehe…..

Reclame

Un răspuns to “Funny Games (1997)”

  1. […] sinistra, dar destul de repede se transforma in mult mai mult. Scenariul va este poate cunoscut din Funny Games. Diferenta intre cele 2 productii este insa ca de la cer la pamant. Psihopatii din Funny Games […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: