Joint Security Area

Un film coreean extrem de apreciat „Joint Security Area” ofera povestea unor soldati coreeni stationati in zona de granita dintre nord si sud. O moarte suspecta ascunde de fapt o prietenie ciudata intre cativa membri ai ambelor tabere. Filmul a avut un mare succes in zona asiatica si l-a adus in atentie pe regizorul Chan-wook Park ce mai tarziu a devenit celebru cu trilogia razbunarii si mai ales cu OldBoy. In rolul principal o gasim pe viitoarea Lady Vengeance: Yeong-ae Lee iar in alte roluri ii avem pe Byung Hun Lee si Cristoph Hofrichter. Dupa cum am amintit anterior moartea suspecta a unor soldati din la granita dintre nord si sud necesita o ancheta independenta condusa de doi ofiteri: o elvetianca de origine coreeana si un suedez. Acestia intalnesc un set de obstacole in ancheta lor fiecare tabara incercand sa isi impuna propriul punct de vedere dar in acelasi timp fiind nevoie de o maxima obiectivitate, orice decizie gresita putand duce la reluarea ostilitatilor. Evident ca lucrurile nu sunt asa cum par diverse aspecte prezentate drept evidente la inceput dovedindu-se altfel pe parcurs.

Realizarea acestei productii este mai apropiata de cea a cinematografiei americane decat de cea asiatica. Lipsesc in mare masura secventele prea artistice, replicile criptate si alte asemenea. Filmul este usor de urmarit dar are un numar destul de mare de secvente remarcabile, personaje credibile, precum si o tema controversata dar nu in mod exagerat. Apropierea mai degraba de cinematografia mainstream decat de cea de arta a generat un success remarcabil al acestei productii fiind una dintre cele mai vizionate productii in cinematografia asiatica acelor ani. Una peste alta un film foarte interesant pe care nu ar trebui sa-l ratati.

Trailer

Anunțuri

4 răspunsuri to “Joint Security Area”

  1. Şi uite aşa mai am eu un film de căutat.
    Mulţumesc 🙂

  2. Chiar e un film deosebit sa stii …. sigur o sa iti placa.

  3. AS VREA SA STIU DE UNDE AS PUTEA CUMPARA DVD-UL. TRADUS BINEINTELES. MULTUMESC

  4. Sincer sa fiu nu cred ca astfel de produse sunt distribuite oficial in Romania. Daca doriti varianta originala puteti sa le cumparati online de pe http://www.amazon.com . Acele DVD-uri au in mod sigur subtitrari in mai multe limbi de circulatie internationala dar probabil nu in romana.

    Daca nu doriti neaparat varianta originala puteti incerca pe un site de torrent gen Pirate Bay iar subtitrarea in romana o gasiti pe http://www.titrari.ro/

    Vizionare Placuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: