The Wind That Shakes The Barley

Cel mai interesant comentariu la adresa acestui film l-am intalnit undeva pe IMDB: „O copie irlandeza pentru Braveheart”. Ken Loach prezinta povestea a 2 frati prinsi in luptele anilor 1920 pentru eliberarea Irlandei de sub dominatia britanica.  Ei devin membri IRA si iau parte la o serie de atacuri contra britanicilor. Considerat de unii anti-britanic filmul se bazeaza totusi pe evenimente documentate de guvernul englez si nu se fereste de loc sa arate abuzurile administratiei imperiale.

Povestea in sine este destul de scurta totusi, filmul putand fi lesne rezumat in cateva randuri. Prea multe scene de lupta si prea putin altceva. Dar acel altceva este constituit din cateva secvente tulburatoare , finalul fiind unul dintre cele mai impresionante pe care le-am vazut. Spre deosebire de Braveheart care desi a impresionat cu moartea lui Wallace a terminat intr-o nota optimista (victoria lui Bruce) aici povestea se termina fix cu cea mai dramatica scena a filmului, exact ca in viata.

Realizarea de exceptie, actorii bine alesi, peisajele bine alese precum si regia lui Loach au promovat filmul acesta la mai multe festivaluri cel mai important premiu fiind Palme d’Or de la Cannes.

Trailer

Anunțuri

2 răspunsuri to “The Wind That Shakes The Barley”

  1. No more Mel Gibson fighting in a skirt ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: