Reeditari: Anathema – A Silent Enigma

Daca tot am vorbit acum cateva zile despre reeditari, m-am gandit ca nu ar strica sa semnalizez reaparitia unuia dintre albumele de referinta ale anilor 90. Alaturi de Paradise Lost si My Dying Bride, Anathema a fost unul dintre grupurile de referinta ale subgenului doom/death fiind si primul ce s-a indreptat spre o zona mai comerciala.  Sfarsitul anului 1995 este un moment important in cariera acestui grup. Despartirea de charistmaticul solist vocal Darren White (inlocuit de Vincent Cavanagh pana atunci doar chitarist) a marcat trecerea catre sonoritati din ce in ce mai melodioase, iar „The Silent Enigma” face trecerea intre cele 2 perioade. Fiind un album de tranzitie discul de fata cuprinde atat elemente tipice primei perioade a trupei dar si secvente mai soft si este din punctul meu de vedere cea mai reusita creatie din catalogul Anathema.  Piese ca Restless Oblivion, Sunset Of The Age, The silent Enigma si mai ales A Dying Wish sunt etalon nu doar pentru Anathema cat si pentru intreaga scena Doom/Death a anilor 90.

Avand in vedere ca acest album se afla intr-un top 5 personal nu pot incepe sa va descriu cat de incantat am fost cand am gasit reeditarea din 2008. Pachetul mai cuprinde concertul „A Vision Of A Dying Embrace” (o ultima marturiei a vechiului Anathema), clipurile de la Sweet Tears, Mine is Yours, The Silent Enigma si Hope, precum si un booklet extins in care Daniel povesteste cateva intamplari din perioada inregistrarilor precum si motivele oficiale ale renuntrii la Darren (vroiam sa exploram alte teritorii muzicale, vocea lui nu se mai potrivea bla,bla).

Anunțuri

4 răspunsuri to “Reeditari: Anathema – A Silent Enigma”

  1. Se întorc lucrurile bune, din câte se pare. Şi vechi, de altfel 🙂 Nu este rău deloc, ba din contră, că eram cam sătul de Coldplay şi altele asemenea.

  2. Hehe pan la urma reeditarile sunt bune!

  3. Uneori sunt bune 🙂

  4. Arch_Taistelu Says:

    EP-ul Crestfallen e cea mai buna chestie facuta de Anathema vreodata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: