Diarios de motocicleta

Diarios de motocicleta prezinta calatoria pe care Ernesto „Che” Guevara a intreprins-o prin America Latina impreuna cu Alberto Granado in prima parte a anilor 50. Cei doi pornesc din Buenos Aires inspre Venezuela trecand prin Chile si Peru cu ajutorul unei motociclete la care renunta totusi destul de repede continuandu-si drumul fie pe jos fie la bordul altor mijloace de transport. In rolul principal il regasim pe Gael Garcia Bernal (Babel, La Mala Education) un Che Guevara prea putin implicat politic in acele vremuri dar plin de compasiune la adresa semenilor sai aflati la nevoie. Ideile revolutionare si comuniste sunt totusi destul de usor de identificat in discursul si actiunile tanarului Ernesto.  Filmul este unul destul de idealist prezentand un Che Guevara care incearca sa ajute bolnavii de lepra si astfel sa schimbe macar un pic lumea in mai bine.

Realizarea este una de foarte buna calitate calatoria purtandu-i pe cei doi prin mijlocul unor peisaje spectaculoase ce contrasteaza flagrant cu decorul trist al oraselor prin care trec. Jocul actorilor principali este unul foarte bun idealismul lui Che contrastand cu aparentul mercantilism al lui Alberto. De altfel antiteza dintre cei doi eroi este cea care ofera sarea si piperul peliculei. Prietenia lor a trecut mult peste ani Alberto fiind se pare cel care a infiintat facultatea de medicina din Cuba. Chiar daca este un picut siropos si poate un picut prea propagandist Diarios de motocicleta este un film excelet iar sfatul meu este sa nu il ratati.

Reclame

2 răspunsuri to “Diarios de motocicleta”

  1. Hmm, Che Guevarra nu m-a fascinat niciodata cu adevarat. Mi se pare un personaj neinteresant , un manipulant mediocru dar care a prins datorita realitatilor sociale din zonele unde a ”predicat”.

  2. Hmm…Filmul nu e recomandat neaparat pentru Che Guevarra. Este pur si simplu un road movie reusit. Nici eu nu sunt un admirator al lui…imi este pur si simplu indiferent personajul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: