Arn – Riket vid vägens slut

Anul 2008 a adus a doua parte din legenda templierului suedez. Arn (Joakim Nätterqvist) isi continua aventurile mai intai in Tara Sfanta iar apoi in Suedia natala unde o regaseste pe iubita sa Cecilia. Desi spera ca intoarcerea in Suedia sa ii aduca linistea Arn se trezeste din nou implicat in luptele pentru tron.

Desi un personaj fictiv Arn este prezentat ca unul dintre intemeietorii regatului medieval al Suediei.Astfel el este in centrul luptei pentru tron dintre Sverker Karlsson (regele Suediei intre 1196 si 1208 puternic sustinut atat de danezi cat si de biserica) si fii predecesorului sau Knutt Eriksson (cel sprijinit de Arn in prima parte) acestia din urma sustinuti de norvegieni. Despre realitatea cruciadelor cu cred ca mai trebuie sa va vorbesc, in film Arn reusind sa-l impresioneze pe legendarul Saladin.

Scenariul este unul foarte reusit iar realizarea cinematografica este pe masura. Actori bine alesi, costume, decoruri, peisaje, atmosfera generala. Toate aceste elemente fac din saga lui Arn un reper obligatoriu pentru amatorii de povesti medievale. Despre prima parte v-am povestit aici.

Reclame

3 răspunsuri to “Arn – Riket vid vägens slut”

  1. O sa caut filmul si imi dau si eu cu parerea dupa ce il vad, oricum,, daca are toate „elementele”, nu are cum sa nu-mi placa.

  2. Daca iti plac filmele despre perioada medievala eu zic ca nu o sa fii dezamagit.

  3. Suedezi, medieval…gotta see it 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: