Anathema – Live la Sala Palatului

29 aprilie 2009 Sala Palatului, Bucuresti, Anathema live. Extrem de inspirata alegerea locatiei chit ca in principiu la un concert rock nu se sta pe scaune. Dar scaunele nu au impiedicat pe nimeni sa se distreze atat acustica salii cat si vizibilitatea fiind foarte bune. Publicul a fost la randul lui extrem de receptiv rasplatind cu aplauze ambele trupe. O mentiune aparte referitoare la public, cred ca este primul concert la care vad un public asa de eterogen: de la pustani de liceu pana la cupluri trecute de 40 de ani. In total cred ca au fost peste 2000 de persoane. Un mare „Fuck You” cretinului care a urlat Flying pe aproape toata durata concertului, inclusiv dupa interpretarea piesei respective. Restul publicului a fost insa la inaltimea prestatiei muzicienilor.

Celelalte Cuvinte fac parte din acea categorie de trupe ce ar fi meritat mai mult noroc. Ignorati pe nedrept oradenii interpreteaza un rock progresiv de o foarte buna calitate, melodios, tehnic sau agresiv de la caz la caz. Personal am recunoscut cu placere „Asa E Viata Mea” sau „Loc Blestemat” de pe Armaghedon piese pe care le ascultam foarte des acum multi ani. Am avut parte insa si de piese mai linistite concertul fiind incheiat cu „Un Sfarsit e un nou inceput”. Putin cam deplasata atitudinea lui Calin Pop „Aceasta melodie o dedicam celor mai mici, care nu au venit aici pentru noi, ci pentru ceilalti” dar per total un show bun. Publicul, chiar daca in marea sa majoritate venise pentru „ceilalti”, i-a rasplatit cu nenumarate aplauze.

Dupa o scurta pauza pe scena au urcat headlinerii serii.Timp de aproape 2 ore britanicii de la Anathema au sustinut un show de exceptie axat, previzibil, pe perioada post „The Silent Enigma”. De multe ori ma simteam cumva ramas in urma dar in final am primit si eu Sleepless plus A Dying Wish. Din pacate interpretarea vocala a pieselor respective a lasat un picut de dorit. Nu acelasi lucru se poate spune despre piesele mai recente interpretate ireprosabil. Nu au lipsit: Empty, Hope, Pressure, Shroud Of False sau One Last Goodbye. Am primit promisiunea ca vom revedea trupa si anul viitor. Una peste alta Anathema a sustinut unul dintre cele mai reusite concerte pe care le-am vazut anul acesta.

18 răspunsuri to “Anathema – Live la Sala Palatului”

  1. Oradenii de la Celelalte Cuvinte s-au lasat ignorati cu buna stiinta -desi muzica lor nu merita acest lucru, si-au facut-o cu mana lor. De multa vreme au tot strambat din nas cand era vorba de concerte in capitala, de parca aici am avea draci pe noi. De-abia anul trecut pare-mi-se au avut primul concert in Bucuresti dupa multi ani. In rest nu ma pronunt, Anathema am ascultat dar desi nu pot sa zic ca-s fan, ii respect pt ceea ce fac.

  2. Regret că nu am ajuns dar ştiu un singur lucru: Celelalte Cuvinte rulz şi rulz bine. Una peste alta, aş vrea să îi spun individului de mai sus că nu văd rostul unui concert în Bucureşti nici acum, de vreme ce ţărănia de aici a ajuns la nivel maxim. Să stea acolo unde sunt şi unde lumea este ceva mai normală, nu în jegul ăsta împuţit de Bucureşti.

  3. @Night Elf – Sincer eu unul nu mai auzisem mai nimic de Celelalte Cuvinte de foarte mult timp. E pacat si cred ca isi fac singuri rau la faza asta.

    @DeMaio – Gresit. Chiar daca tarania din Capitala este la un nivel maxim nu inseamna ca suntem toti asa. Eu cred ca in primul rand ei pierd daca nu concerteaza in Bucuresti. Reactia publicului bucurestean a fost excelenta, chiar daca erau destui ce in mod evident au venit pentru Anathema.

  4. @De Maio: „individul de mai sus” tine sa te invite la o plimbare printr-un alt jeg cu adevarat imputit – Timisoara – sa vezi ce civilizat ti se va parea prin comparatie apoi Bucurestiul, cu tarani cu tot. In al doilea rand, nu cred ca o trupa, buna sau rea (daca citesti mai atent vei vedea ca nu am atacat muzica celor de la Celelalte Cuvinte, ci atitudinea lor) concerteaza la Bucuresti pentru bisnitarii din Obor si cocalarii din Bamboo, ci pentru fanii adevarati, care la fel de bine pot fi studenti veniti din toate colturile tarii.

  5. Esti sigur ca acest concert a avut loc? Din articol se intelege ca da. Totusi, data de mai sus inca nu a sosit.

  6. @Garm – Tot ce este posibil. Una peste alta, publicul lor nu este aici, nu neapărat aici. Bine însă că s-au gândit să treacă şi pe aici…

  7. @Night-Elf – Sincer, am auzit despre Timişoara numai lucruri bune, şi din punct de vedere al curăţeniei, şi al atitudinii oamenilor. Eu de Bucureşti sunt sătul, 36 de ani aici m-au făcut să-mi doresc să-l rad de pe suprafaţa pământului. Cât despre publicul CC la Bucureşti, am fost la lansarea albumului şi am văzut maximum 300 de oameni care, într-adevăr, ştiau pentru ce au venit acolo. Probabil că o sală mai mare ar aduce oameni mai mulţi, dar s-ar ajunge la o porcărie din punct de vedere al sufletului pus în acel concert.

  8. @DeMaio – Si eu „am auzit” numai lucruri bune de Timisoara (in general de la Banateni) dar spre deosebire de tine am mai si fost – de curand chiar. Asa ca iti zic eu, n-ai motive sa ai complexe de inferioritate. Si decat sa-l razi de pe fata pamantului mai bine ti-ai propune ceva mai constructiv. Sa ma scuze Garn pt offtopic.

  9. @Carla – Nota 10 pentru atentie :). Am facut corecturile necesare.

    @DeMaio – Eu sunt de 9 ani in Bucuresti si sunt satul de el. Dar nu poti generaliza. Sunt oameni si oameni si aici si peste tot. Daca o formatie canta sau nu in Bucuresti este optiunea ei, dar o formatie romaneasca care nu canta aici se autoizoleaza de public. Si este pacat in primul rand pentru ei.

    @Night Elf – Chiar as fi curios sa vad Timisoara pentru ca si eu am auzit lucruri bune despre orasul respectiv. In rest de acord cu observatia ta asupra publicului. Concertezi pentru publicul tau indiferent de locul unde acesta se afla.

  10. […] Palatului. Poze gasiti in “presa de specialitate”, clipuri pe youtube si alte pareri la Garm, Mad si Geambasu. | « Nelamuriri dupa […]

  11. mai esti in Anglia? 🙂

  12. Nope…in Bucuresti… s-ar putea sa plec din nou zilele astea.

  13. Celelalte Cuvinte oricum n-au treaba cu Anathema, au fost pusi in deschidere pe baza unei superficiale asemanari de sonoritati.

  14. Ai dreptate. Dar totusi apreciez faptul ca ne-a fost oferit un concert cu 2 capete de afis.

  15. Daca mai esti prin Bucuresti poate iesim la o bere ceva, cu sau fara metale, eu oricum am sa merg maine la Vital Remains…

  16. S-ar putea sa vin si eu la Vital Remains. Oricum ti-am dat mail…

  17. anathema e una din trupele care vin cel mai des pe aici si eu reusesc sa-i ratez de fiecare data. sper sa prind totusi un concert un ei in curand…mi-e ciuda sa tot citesc ce atmosfera misto e la concertele lor:))

  18. In formula completa nu au mai fost de mult timp. Au promis ca vin si anul viitor deci ai toate sansele :).

Lasă un comentariu