Savatage – When The Crowds Are Gone

Pe 1 Decembrie 2009 se implinesc 20 de ani de cand Savatage a editat Gutter Ballet. Din pacate acest album este aproape uitat in zilele noastre, tocmai de aceea va propun saptamana aceasta „When The Crowds Are Gone”.

Piesa dezbate probleme personale: prieteni vechi, oportunitati ratate, artistul care canta pentru public, dar si tema „I never wanted to know/Never wanted to see” ce se va regasi ulterior si in alte versuri.  Clipul ma duce oarecum cu gandul la „The Phantom Of The Opera”, de altfel pasajele usor simfonice ale piesei sunt inspirate de opera respectiva.

Din pacate nu am reusit sa gasesc o varianta mai buna a acestui clip, dar va invit sa il urmariti chiar si in conditiile date. In mod sigur nu veti regreta…

„The Story Is Over When The Crowds Are Gone”

Reclame

9 răspunsuri to “Savatage – When The Crowds Are Gone”

 1. In ce priveste Savatage, marturisesc ca m-am limitat la „Streets” – tot descoperit tot datorita tie. Am vazut insa pe youtube ca sunt multi fani care ii apreciaza, si mai ales pe Jon Oliva. Foarte tare piesa aleasa, by the way.

 2. Iti recomand calduros si restul albumelor (mai ales Gutter Ballet si Handful of Rain). Daca Streets este un album clasic in sensul pur al cuvantului, pe fiecare album Savatage gasesti macar 2-3 piese de exceptie.

  Ca fapt divers „The Wake Of Magellan” vorbeste despre Veronica Guerrin dar si despre acei romani care au fost aruncati in ocean de capitanul unui vapor.

 3. Nu stiam de aceste episoade tragice – acum am citit si eu pe wiki. Cutremurator. Si jigodiile alea de marinari cica au scapat fara pedeapsa. Nu mai zic nimic.

 4. A fost un scandal maricel la vremea aia…Pun pariu ca situatia era cu totul alta daca in loc de romani erau de exemplu francezi.

 5. Un frantuz nu s-ar fi bagat intr-un container sa ajunga in Canada dar orisicat… inuman. Impresionant cum o trupa de rock s-a gandit sa scrie un album pe chestia asta.

 6. Stai tu linistit ca amarati sunt peste tot, nu doar in Europa de Est. Oricum de apreciat gestul celor de la Savatage.

 7. La Savatage ma doare cand vad bucati din piesele lor geniale pe piese mai noi care uneori dau si credit insa nimeni nu ”ia nota”. Vezi din Gutter Ballet o bucata pe care o regasim in Sabaton – Cliffs of Gallipoli.

 8. O sa ascult cu atentie Sabatonul respectiv. Oricum Savatage este o trupa care din pacate a primit din partea publicului mai putina atentie decat merita…

 9. […] Savatage – When The Crowds Are Gone « Garm24's Weblog […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: