Dollhouse – season 1

Dollhouse este un serial SF realizat de Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer, Alias, Firefly) pentru FOX Networks. Serialul a fost anulat dupa doar doua sezoane, ultimul episod fiind difuzat la data de 29 ianuarie 2010.

Ideea ce sta la baza scenariului nu este de loc rea: o corporatie misterioasa pune la dispozitia clientilor bogati persoane (denumite activi, papusi) capabile si dispuse sa le indeplineasca orice fantezie (nu, nu este porno). Papusile sunt „voluntari” a caror personalitate initiala a fost stearsa cu ajutorul unor tehnologii revolutionare, aceasta fiind inlocuita cu una special configurata pentru fiecare misiune. Totul pare a fi ok pana in momentul in care Echo, eroina principala, isi reaminteste diverse intamplari din misiunile anterioare, ba chiar din viata „reala”. Acesta este in mare scenariul primului sezon.

Din pacate, chiar daca ideea nu este rea, scenariul lasa de multe ori de dorit. Fiecare episod prezinta o noua misiune a eroinei principale, dar majoritatea sunt fie prea generice, fie destul de fade. Singurul episod care mi-a ramas in cap este cel in care Echo se infiltreaza intr-un cult religios, la polul opus fiind cel in care ea este vanata de un maniac prin padure, subiect prezentat in alte cateva sute de filme. Fiecare episod prezinta si noi etape din ancheta agentului FBI Paul Ballard, Paul fiind un fel de Mulder din Dosarele X.

La sfarsitul celor 13 episoade pot afirma ca Dollhouse este un serial cel mult mediocru, dar care este partial salvat de distributia feminina. Iubitorii de SF pot sa mai adauge 0,5 puncte la nota finala.

Nota: 2,75

Reclame

2 răspunsuri to “Dollhouse – season 1”

  1. Dap, bune rau gagicile, in special Summer Glau pt care as fi vrut sa vad serialul dar mi-ai luat-o inainte si multumesc ca m-ai scutit de ceea ce se anunta o pierdere de vreme. FOX are prostul obicei de a strica pe parcurs povesti bune – alt exemplu ar fi Sarah Connor Chronicles.

  2. Summer Glau nu apare prea des, dar Eliza Dushku si Dichen Lachman apar in fiecare episod. Japoneza (Lachman) face toti banii.. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: