The Baader Meinhof Complex

Bazat pe evenimente reale, documentate in romanul non-fictiune cu acelasi nume, The Baader Meinhof Complex prezinta primii ani din activitatea RAF. Rote Armee Fraktion (RAF) a activat in intervalul 1970 – 1998, perioada in care a fost una dintre cele mai importante organizatii teroriste din Europa. In cei aproape 30 de ani de existenta RAF a fost responsabila pentru deturnarea unui avion, asasinarea unor personalitati, atentate contra unor institutii germane si contra intereselor americane din Germania.

Stefan Aust, autorul romanului The Baader Meinhof Complex, primeste o bila alba pentru modul de prezentare a evenimentelor (perioada 1967 – 1977), de multe ori am avut senzatia ca urmaresc un documentar. Alte bile albe se acorda pentru: filmarea unor secvente la locul intamplarilor (procesul membrilor RAF, vizita Sahului Iranului, discursul lui Rudi Dutschke), recreerea celulelor inchisorii Stammheim dupa cele originale si pentru lipsa exagerarilor din scenele de actiune.

In rolurile principale au fost distribuiti Moritz Bleibtreu (Munich, Run Lola Run), Martina Gedeck (The Life Of Others) si Johanna Wokalek, iar intr-un rol secundar o intalnim pe romanca Alexandra Maria Lara.

The Baader Meinhof Complex a fost nominalizat la premiile Oscar, Bafta si Golden Globes, acesta fiind inca un motiv pentru care nu trebuie ratat.

Nota: 4,5

Reclame

2 răspunsuri to “The Baader Meinhof Complex”

  1. Nu stiu unde naiba le gasesti. Am reusit sa dau si eu peste un documentar simpaticut despre armata rosie dar se sugruma dupa juma de film, asa ca nu-l mai mentionez 😛

  2. Eu zic sa il mentionezi :), chiar daca doar pentru prima jumatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: