Awaydays

Desi este promovat cu sloganul „This Is England meets Control” Awaydays este mai degraba un fel de Greenstreet ceva mai elevat condimentat cu elemente de „coming of age story”. Filmul, lansat cu o oarecare pompa in UK, este o ecranizare a romanului cu acelasi nume de Kevin Sampson.

Eroul prinicipal, Carty, este un pusti ajuns la varsta la care trebuie sa isi gaseasca un loc in societate. Societatea britanica a anilor ’80 ii ofera prea putine optiuni iar Carty se orienteaza spre o banda de hooligans. „The Pack” este o grupare alcatuita in mare parte din pustani de varsta sa condusa de un individ trecut de 30 de ani pe nume John Godden (Stephen Graham – This Is England). Din pacate, chiar daca participa la mai multe lupte de strada, Carty nu reuseste sa se integreze cu adevarat in grup el fiind privit ca un outsider.

Coloana sonora include piese ale unor trupe ca: Ultravox, Joy Division, The Cure, Cabaret Voltaire, si a fost lansata pe CD de Universal Records. Muzica impreuna cu imaginea stearsa contribuie la formarea unei atmosfere sumbre, atmosfera potrivita cu subiectul filmului. Din pacate ideile bune nu s-au concretizat intr-un film pe masura, Awaydays fiind potrivit cel mult pentru o dupa-amiaza ploioasa.

Nota: 3

Reclame

3 răspunsuri to “Awaydays”

  1. mi-l caut şi eu! 🙂

  2. Suna dubios sincer, cred ca depinde de atractia fata de britanici (care la mine lipseste :P)

  3. @Bogdan – Sper ca ti-a placut

    @Krossfire – 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: