Frozen Dawn – The Old Prophecy Of Winterland

Grupul spaniol Frozen Dawn a luat fiinta in Madrid in 2006 si este alcatuit din Grinder (voce/chitara), Arjan (tobe), Davinia (bass/backing vocals) si Lord Morgoth (chitara/backing vocals). Trupa abordeaza un old school black metal in stilul anilor 90, este influentata de scena nordica si a lansat pana acum un demo (Winds Form The North – 2007), un single (Cold Souls – 2010) si albumul de debut (The Old Prophecy Of Winterland – 2011).


Inregistrarile pentru albumul de debut au inceput in 2009, materialul fiind apoi trimis in Venezuela pentru a fi mixat de Espartaco Valdes Velasquez (2010), CD-ul aparand pe piata pe 30.03.2011 la casa de discuri Mighty Hordes Production. Din punct de vedere stilistic materialul nu rezerva prea multe surprize amatorilor de black metal „adevarat”. Trupa nu a apelat la nici un fel de artificii menite sa faca piesele mai comerciale (clean vocals, clape, instrumente traditionale), piesele Frozen Dawn avand acea atmosfera tipica trupelor nordice din anii 90. Chiar si fara elementele enumerate mai sus piesele Frozen Dawn au o melodicitate a lor, o atmosfera similara oarecum cu cea a pieselor Dissection, influentele Satyricon fiind la randul lor destul de pronuntate pe unele piese. Trupa se inscrie si ea in randul grupurilor cu voce feminina dar sa nu va asteptati la pasaje suave, vocea Daviniei (solista trupei death Atmosphere Grey) fiind la fel de agresiva ca si cea a solistului Grinder.

The Old Prophecy Of Winterland este un album de debut excelent. Trupa a compus 10 piese de buna calitate care impreuna cu un cover destul de inspirat si cu o prezentare grafica foarte reusita alcatuiesc un pachet care va incanta cu siguranta pe toti amatorii de black metal „ca pe vremuri”. Piese de rezistenta Black Spells, Cold Souls si Dark Lady.

PS. Single-ul Cold Souls (2010) poate fi downloadat de aici

Reclame

4 răspunsuri to “Frozen Dawn – The Old Prophecy Of Winterland”

  1. N-am auzit si pe la drace de ea 🙂 ?

  2. Ba da, el mi-a adus CD-ul lor :).

  3. Excelent album şi o cronica pe măsură. Aşa este, Frozen Dawn nu fac uz de micile artificii specifice black-metalului, nu că nu şi-ar avea rostul, dar este optiunea lor, nici măcar la paint-corpse, se concentrează pe muzică, dar au totuşi o bună prezenţă scenică şi comunicare cu publicul, fiind o apariţie inedită de fiecare dată. În clipul ales de tine, la voce este Urukshoth de la Crystal Moors, trupa o ştii (tot de la mine), care a colaborat mai demult cu Frozen Dawn.

  4. Este mai bine fara artificiile alea – au devenit oarecum banale. Cand am discutat ultima oara nu reusistem sa o identific pe Davinia, dupa mai multe ascultari m-am prins care sunt piesele pe care apare si ea (la voce). Pe Cold Souls duetul Grinder/Davinia a iesit chiar super.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: