Matroesjka’s – Season 1

Matroesjka’s este un serial belgian care trateaza problema rusoaicelor obligate sa se prostitueze in cluburile din vestul Europei. Scenariul primului sezon incepe in Lituania unde un grup de impresari belgieni recruteaza mai multe tinere pentru o trupa de dans, trupa care urma sa plece intr-un turneu prin Belgia, Olanda si Germania. Fetele accepta in ciuda faptului ca sunt obligate sa semneze un contract scris in limba greaca si in care sunt pretinse unele garantii financiare. Evident ca visul se transforma repejor in cosmar si odata ajunse in Belgia tinerele sunt obligate sa faca striptease si sa se prostitueze.

Matroesjka’s abordeaza o tema care este oarecum tabu, tema evitata in majoritatea filmelor politiste (zona este dominata de ceva ani de clone mai mult sau mai putin inspirate de CSI), o tema pe care o prezinta intr-un mod destul de echilibrat – nu lipseste violenta fizica si de limbaj dar totusi nu se insista pe ea. Serialul este filmat in locatii din Lituania, Creta si Belgia, rusoaicele sunt jucate de rusoaice, personajele vorbesc in 4 limbi (flamanda, engleza – cu pronuntate accente flamande/rusesti, rusa si lituaniana), elemente care dau povestii un aer de autenticitate. Distributia este la inaltime – actorii belgieni sunt foarte apreciati in tara lor iar rusoaicele sunt…. foarte dragute. In sfarsit mai acord o bila alba si pentru ca, in ciuda faptului ca serialul are doua sezoane, aceasta serie are o finalitate foarte clara – privitorul nu ramane cu acel sentiment neplacut de „oare ce se intampla in sezonul urmator?”. La capitolul minusuri: tendinta de a prezenta Europa de Est ca pe un tinut inapoiat in contrast cu Vestul civilizat (saracie si prostie exista si la ei) si unele exagerari (mai ales legate de politie) dar care totusi nu deranjeaza.

Recomandat.

Reclame

4 răspunsuri to “Matroesjka’s – Season 1”

  1. Cum, fara romancute? 🙂
    Apropo de saracie, iti recomand „Biutiful”, cu Javier Bardem. Barcelona de acolo n-are nimic de-a face cu pliantele pentru turisti.

  2. Momentan fara romancutze, cine stie poate intr-un sezon viitor 😛
    „Biutiful” – s-a notat :), mersi pentru sugestie.

  3. hmm.. belgian cu prostituate… majore, sper :).

  4. Majoritatea sunt majore, dar una dintre ele are 17 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: