Tsar

„Nu exista pacat mai mare decat sa incalci dorinta tarului”

Putine sunt filmele care au transpus mai bine in imagini conceptul de Ev Intunecat decat Tsar, filmul regizat de rusul Pavel Longin. Atmosfera creeata de o curte condusa de un rege nebun si dominata de un fanatism religios dus la extrem este mult mai terefianta decat cea a oricarui film de groaza. Infricosat de actiunile lui Ivan cel Groaznic mitropolitul Rusiei se refugiaza la manastire iar tarul apeleaza pentru inlocuirea sa la un vechi prieten din copilarie, calugarul Filip. Filip accepta insarcinarea in speranta ca va reusi sa il aduca pe tar la sentimente mai bune dar sarcina lui este extrem de grea, tarul (ca si o parte dintre curteni) suferind de grave probleme psihice.  Principalul punct de atractie al filmului il constituie cei 2 actori din rolurile principale: Pyotr Manonov (Ivan) da de multe ori senzatia ca nu este un actor ci un nebun scapat de la ospiciu in timp ce Oleg Yankovskiy (Filip) pare aproape un sfant ratacit intr-o lume care nu este a lui.

Reclame

6 răspunsuri to “Tsar”

  1. L-am vazut. Sa fiu sincer mi s-a parut putin neverosimil. Mai ales scena cu „parcul de distractii” plin cu masinarii de tortura. 🙂

  2. „Parcul de distractii” pare intr-adevar putin deplasat (nu cred ca aveau Disneyland pe vremea aia) dar secventa in sine este impresionanta. Mai impresionante mi s-au parut scenele de la inaugurarea palatului cel nou (aruncati toate lucrurile vechi….).

    Este posibil ca regizorul sa fi exagerat putin in anumite secvente dar nu cred ca s-a intrecut cu gluma (Ivan este totusi un personaj important in istoria Rusiei).

  3. Credeam ca scrii ceva despre jocul Tzar, dar acum mi-ai trezit interesul 🙂

  4. Check it out, ca merita ;).

  5. Vazut inceputul. Cred ca oamenii au investit serios in ideea de ”tzar = caesar”.

  6. Mie personal Cezar imi inspira ceva mai mult (un fel de eroism, victorie in lupta), Ivan este prezentat mai mult ca un rege ticnit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: