Outcasts

Intr-un viitor nu foarte indepartat Pamantul devine din ce in ce mai putin locuibil si omenirea se vede nevoita sa se indrepte spre planete ceva mai primitoare, prima destinatie fiind Carpathia – o planeta botezata cu numele unui vapor care a avut un rol cheie in salvarea supravietuitorilor de pe Titanic. Outcasts prezinta o parte dintre aventurile locuitorilor Carpathiei in tentativa lor de a incepe o noua viata.

Desi a fost probabil gandit pentru mai multe sezoane Outcasts s-a transformat pe parcurs intr-o miniserie de 8 episoade, serie care poate fi plasata cu putina indulgenta in zona Science Fiction, dar incadrarea in aceasta zona se datoreaza in principiu plasarii actiunii undeva in viitor pe o alta planeta. Acesta nu este singurul element SF, mai apar o comunitate de oameni clonati genetic si un fel de spirit al planetei dar cam atat: nu tu teleportare, nu tu lasere, nu tu extraterestrii mici si rai, nici macar mari si buni…. nimic, practic Outcasts este un fel de Survivor pe o alta planeta. Ca sa nu fiu rau serialul are cateva idei faine dar senzatia mea este ca scenaristilor le-a lipsit experienta/talentul/curajul sa le duca pana la capat, preferand sa se axeze pe teme gen stat secular vs stat religios, terorism si pe obisnuitele povesti de actiune. Daca povestea are pe alocuri farmecul ei distributia si personajele sunt total neatractive – nu am gasit nici macar un singur personaj (poate cu exceptia DJ-ului radio) care sa fie cat de cat charismatic.

Concluzia? Outcasts nu este chiar atat de slab incat sa fie de nevizionat dar este pe acolo. Serialul este dedicat strict amatorilor de SF cu foarte mult timp liber.

Reclame

6 răspunsuri to “Outcasts”

  1. Enjoy it 😉

  2. Terranova vad ca exploreaza cumva o tema similara, cu un buget cvadriplu 😛

  3. Ideal ar fi sa fie si inspiratia multiplicata de 4 ori.

  4. Problema e ca tema e fumata mai ceva ca un joint din Centrul Vechi. De la Stargate in sus, ideea de lumi paralele si colonizari deja nu prea mai are sens.

  5. Hmm, pe logica asta cam toate ideile de filme sunt fumate…. important este si cum le pui in practica. Altfel Stargate desi este un serial bun este extrem de departe de statutul de etalon. Star Trek e mai SF, Star Wars are un univers mult mai fain, Doctor Who e mai amuzant – si are mai multe idei faine, Battlestar Galactica are mai multa actiune …. etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: