Sodom – live la Arenele Romane

Daca primele doua luni ale toamnei lui 2011 au fost destul de sarace in materie de concerte metal, luna Noiembrie este una extrem de bogata din acest punct de vedere. In saptamanile viitoare ne vor vizita tara o serie de trupe pe care sunt convins ca multi dintre voi le asteapta de foarte mult timp, seria de concerte de luna aceasta fiind deschisa de trupa germana Sodom. Sodom a fost capul de afis al primei seri Rock Legends, in cea de a doua seara (12.11) cap de afis fiind trupa britanica Venom.

Am ajuns la Arene in jurul orei 19:15 astfel ca nu am prins decat jumatate din concertul celor de la L.O.S.T. Trebuie sa va marturisesc ca am fost putin surprins de faptul ca L.O.S.T au fost alesi sa deschida ostilitatile, trupa meritand din punctul meu de vedere pozitia de dinaintea capului de afis. Trecand peste asta trupa s-a comportat admirabil si cum am prins Victims si Ziua ce vine ma declar multumit.

Nadimac a fost pentru mine, si probabil pentru o mare parte a publicului, surpriza serii. M-au impresionat extrem de placut prezenta scenica, energia si pasiunea cu care sarbaii au interpretat fiecare nota. Vocalistul nu a avut liniste pe durata intregului concert: a alergat, a sarit, a prezentat fiecare piesa, intr-un cuvant a facut atmosfera. Cineva spunea ca: „Poate daca ne-ar fi bombardat si pe noi, ar fi cantat si trupele romanesti asa” – sper sa nu aflam asta niciodata dar Nadimac merita cu prisosinta un horns up si sper sa revina in Romania cat mai des.

Sincarnate au fost a treia trupa de pe afis, o alegere mai degraba neinspirata din punctul meu de vedere – stilul lor nefiind de loc compatibil cu restul meniului. Nu vreau sa fiu inteles gresit – trupa s-a prezentat cat se poate de corect dar a fost cumva din alt film.

Sodom a urcat pe scena la 21:30 si a oferit publicului 90 de minute de thrash metal – specialitatea casei. Trupa a folosit la maxim timpul acordat si a prezentat un setlist care nu au lipsit hiturile clasice: The Saw Is The Law, Agent Orange, Remember The Fallen, M 16, Blasphemer, cateva piese de pe ultimul album: In War And Pieces si The Art Of Killing Poetry, cireasa de pe tort fiind un Ace Of Spades in varianta thrash metal – dedicatie pentru Lemmy. Apropo de dedicatii nu inteleg de ce Tom a simtit nevoia sa faca dedicatii inainte de fiecare piesa – doar nu suntem la nunta. Trecand peste asta Sodom s-a prezentat foarte bine, sonorizarea a scartait pe alocuri (paradoxal dar la trupele de deschidere parca s-a  auzit mai bine – o fi contat si faptul ca la Sodom m-am mutat mai in fata) iar publicul a fost la randul lui la inaltime: inca de la primele acorduri Sodom in fata scenei s-a incins un moshpit, s-a lasat cu pogo, s-a facut crowdsurfing – s-au facut de toate :).

Una peste alta putem eticheta prima editie Rock Legends drept reusita. Trebuie sa remarc prezenta unui public destul de numeros, mai numeros decat ma asteptam, dar si o atmosfera cam imbacsita. Cortul a fost destul de calduros, as zice prea calduros, si destul de putin aerisit. Stiu ca este greu pentru organizatori sa gaseasca compromisul perfect dar cred ca ar trebui sa incerce sa obtina o aerisire ceva mai eficienta si in lipsa unei garderobe sa scada putin temperatura.

Reclame

2 răspunsuri to “Sodom – live la Arenele Romane”

  1. Thanx my borther 🙂
    HAILS FROM SERBIA
    NADIMAC

  2. Fantastic show, hope to see you back soon 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: